We stelden ook single Lea Van Hoeymissen de vraag ‘Wat betekent Liefde voor jou’? Haar antwoorden…

Wat betekent liefde voor je?

Liefde is voor mij de essentie van het leven, waar alles om draait, waar we allemaal naar op zoek zijn.
Liefde bestaat in allerlei vormen maar heeft een paar gemeenschappelijke eigenschappen: engagement, respect, niet oordelend, de andere én jezelf alle goeds gunnend en goed voor elkaar zorgen.
Authentieke liefde is plezant, zacht, teder, wijs en vooral: weids. Het haalt het beste in elke partner naar boven.
Liefde maakt dat 1 plus 1 geen 2 maar 3 is.
Of zelfs meer….

Hoe moeilijk is liefde voor je?

Echte authentieke liefde gaat vanzelf. Die vraagt én geeft energie.
Maar omdat we mensen zijn, en dus verre van volmaakt, is liefde niet altijd evident of gemakkelijk.
Je moet er tijd en energie in steken en geregeld bijsturen door open te communiceren, door je ego en oude ideeën opzij te zetten zonder jezelf te verliezen of onrecht aan te doen. Dat laatste vond ik moeilijk. Door mijn streng katholieke opvoeding dacht ik dat echte liefde betekende dat ik mezelf zo veel mogelijk moest wegcijferen. En dat ik moest proberen te voldoen aan de verwachtingen van mijn lief, mijn omgeving en de maatschappij. Het is dan ook niet goed afgelopen: mijn man en ik scheidden.
Het evenwicht, de harmonie vinden in een relatie, da’s soms hard werken. Dat weet ik ondertussen.

Wat is je passie?

Ik voel me een “spons”: ik geniet intens van indrukken opdoen, nieuwe dingen leren, andere visies horen…  Daarom reis ik graag, volg ik veel lezingen, ben ik geïnteresseerd in duiding, lees elke dag, verdwaal graag in een stad en doe ik veel aan cultuur….
Maar ik ben ook zot van de natuur. Dus gewoon lezen in een luie stoel in de tuin vind ik de max! Of wandelen, lopen, fietsen, zwemmen ‘en pleine nature’…..héérlijk! Zo lang ik maar geen onkruid moet wieden of gras maaien.

Iedereen streeft naar dé liefde? Bestaat die volgens jou?

Als je er de poëzie, literatuur of filosofische tractaten op naslaat, lees je vaak dat de enige échte authentieke liefde die van ouders naar hun kinderen is. Omdat ze onvoorwaardelijk is. Ik denk dat dat klopt.
Tussen partners is dé liefde pas na een tijd mogelijk, denk ik. Als alle strijd gestreden is en de passionele verliefdheid naar een liefdevolle, warme, ijzersterke vriendschap is geëvolueerd.
Er zijn mensen die zeggen dat ze hun zusterziel zijn tegen gekomen. Die hebben het gevoel dat ze elkaar al een eeuwigheid kennen (en blijven dat gevoel hebben). Misschien is dat dé liefde? Ik weet het niet, want ik heb die ervaring helaas nog niet gehad. Misschien komt dat nog?

Wat is jouw geheim om het te doen slagen?

Liefde voor jezelf is essentieel. Je kan niet van een ander houden als je niet van jezelf houdt…

Liefde gaat door de maag. Met welk zoets pakken ze je zo in?

Ik ben gek van éclairs en tompoesjes én van rood fruit en ijsjes ….
Dus de volgende minnaar mag zich met één van die 4 aanmelden. ?

 

Foto: van Lea
Foto Food: By Xenia Bogarova @ Unsplash

❤️ VOLG MIDLOVE OOK OP FACEBOOK, KLIK OP HET LOGO: