Zo’n magische plek op een eiland in de Atlantische oceaan, willen we dat niet allemaal? Het is soms gewoon een kwestie van doen. Luc verruilde zijn hectische leven in Antwerpen voor een leven met minder stress en méér liefde, méér ruimte, méér tijd, méér lucht, méér gewoon ‘zijn’… Ondertussen woont hij op Lanzarote en verwelkomt hij in zijn mooie ‘Beach House 93’ gasten die ook van the good life houden. 
Wie is Luc Carpentier?
  • Geboren (1961) en getogen Antwerpenaar uit de Seefhoek.
  • Van jongs af aan bezeten door muziek, eind 1978 werd hij Dj van het iconische studentencafé ALMA, ‘den Alma’ voor Antwerpenaren. Daar liet hij de crowd vele jaren op de tafels dansen, ambiance verzekerd met Luc in da house. In de late uurtjes mocht het wat rustiger en draaide hij parels van oa. Keith Jarrett, Brian Eno en Pat Metheny.
  • In1996 startte hij samen met zus Mich ’Naughty I’, de allereerste vintage clothing winkel van Antwerpen in de Kammenstraat. 
  • Omdat feesten in zijn DNA zat organiseerde hij in 1998 in de Kammenstraat ‘Laundry Day’, het eerste DJ festival van het land. Laundry Day groeide uit zijn voegen, in 2010 was het het grootste ééndagsfestival van België.
  • In 2011 verhuisde hij naar Lanzarote en eind 2016 stapte hij uit Laundry Day.
  • In 2017 bouwde hij naast zijn huis (op het strand) een luxueus vakantiehuisje dat hij verhuurt aan fijne mensen.
 
Waarom Lanzarote?
 
LUC: “Eind 2010 zat ik er emotioneel helemaal onderdoor na een vechtscheiding en enorme spanningen met mijn zakenpartners. Dat vertaalde zich in een ernstige huidaandoening, psoriasis, van mijn voetzolen tot mijn hals. Zoals het Engels spreekwoord zegt ‘the organs weep the tears the eyes refuse to shed’. Weinig ziektes hebben meer impact op je sociaal leven dan huidziektes…
Van mijn ex vrouw kreeg ik voor kerst een week Lanzarote bij een ‘breathguru’ cadeau. Een weekje ademen en mediteren om terug in mijn kracht te komen. Na een week op die magische plek had ik iets van, ‘I’m not done here’, en het was met lood in mijn schoenen dat ik terug huiswaarts keerde.
 
Eens op kantoor zat het er onmiddellijk bovenarms waarop één van mijn partners zei ‘‘Luc, waarom neem je geen sabbatical?’.  Enkele dagen later stond ik op een schip dat me vanuit Cadiz naar Lanzarote bracht. 
 
Ik huurde een huisje in Famara, in geen tijd verdween de psoriasis en meer en meer had ik een ‘ik wil hier nooit meer weg’ gevoel. Ik had geen zin in méér feestjes, geen zin in méér ‘dingen’, geen zin om elke dag in de file te staan, geen zin in regen, geen zin in verzuring, geen zin in zakenpartners die enkel over geld praten en geen lol hebben in wat ze deden…
 
Ik wou een leven met minder maar tegelijkertijd met meer: méér liefde, méér ruimte, méér tijd, méér lucht, méér gewoon ‘zijn’… En ik begon te dromen, wat als ik hier eens een huis kocht, mijn dochter hier school laat lopen, ze was net 5 dus dat was nog geen probleem, en met Nederlands, Engels, Duits én Spaans in haar rugzak zou ze altijd werk vinden later. Yumi, mijn ex vrouw, zag zo’n leven ook wel zitten voor onze dochter en zodoende.
 
Zonder al te veel nadenken heb ik toen besloten om me in Lanzarote te vestigen. Ik vond het huis van mijn dromen aan het strand en enkele maanden later verhuisde ik naar Magic Famara, het beste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan.
 
De voordelen van ouder worden?
 
Je begint meer binnenin jezelf te kijken en verbanden te leggen. Ik begrijp mezelf beter en begin nu pas mezelf écht graag te zien.
Ook ben ik vandaag milder, zachter, heb meer empathie, ik ben geduldiger en ik ben me bewust van de valkuilen van het ouder worden: cynisme, sarcasme, bitterheid zijn niet aan mij besteed.
De liefde bedrijven wordt intenser, bevredigender ook omdat je niet meer neukt om te neuken maar liefde wil delen en dat dan liefst met iemand die nauw aan je hart ligt.
Je geeft meer, louter om te geven, niet om terug te krijgen.”
 
Welkom in Beach House 93, the antidote to stress!
 
Are you my guest? I built this beach house retreat for musicians, deejays, photographers, designers, nature lovers, burnouters, firemen, moviestars (dead or alive), architects, food addicts, nice people, real people, people that love and are loved, disco addicts, dentists (because they have too much stress), hairdressers (because one of my best friends is one), lovers in space, people realising that less is more.
With an amazing view on El Risco (think ‘Tafelberg’ without buildings) and the ocean, this is the place to get inspiration, to get out of the rat race and to totally detach from it all.
An unspoiled beach 5 kilometres long (no buildings, just you and the ocean) invites you to take long walks and totally relax.
You will stay in a wonderful 60m2 two bedroom house located in a private gated urbanisation with very few traffic in the middle of a National Parc. The ocean is right in front of your door (150 m). The style of the house is inspired by César Manrique, the famous island artist and has been designed by a top architect, Alexander Bernjus
 
 
SO WIFTY! ? Joehoe Luc, we zijn al onderweg!
* Voor meer info check: www.facebook.com/beachhouse93 of stuur Luc een mailtje: luc@lanzalove.be