Lucy is topfan van Wifty en we zijn benieuwd naar haar levensfilosofie en plannen. Tijd voor onze vraagjes.

Lucy (°1965) is bijna met pensioen. Ze werkte vroeger als model. Later baatte ze eigen horecazaken uit en bestudeerde ze alternatieve geneeskunde. Verder is ze gediplomeerd hondentrainer. Duidelijk een Wifty die van alle markten thuis is.

Wat doe je in je vrije tijd?
“Ik ben alles snel beu en nu heb ik een leuke hobby, met name hondenaccessoires maken. Denk aan leibanden, bandana’s, jasjes, enzovoort. Ik zie dit als een langetermijnhobby. Het plan is om mijn ideeën op grote schaal op de markt te brengen. Maar alles op zijn tijd! En daarmee is al een stukje antwoord gegeven.

Tien jaar geleden verhuisde ik van de stad naar de buiten zodat ik veel tijd kan doorbrengen in de natuur met mijn lieve hond. En vergeet de leuke reizen niet. Ook daarvoor maak ik graag tijd vrij.

Wat vind je van ouder worden?
“Ik vind gewoon dat je moet accepteren dat de tijd tikt en je kan er niks aan veranderen. Erover zeuren maakt geen betere mens van jou. Zolang de gezondheid oké is, geniet er ten volle van en wees blij dat je nog elke keer een jaar ouder mag /kan worden.”

Wat is je huidige status?
“Bewust vrijgezel(lig) voel ik me top. Lekker die vrijheiden en verder geen gezeur, geen drama. Had ik dit alles vroeger geweten dan had ik nooit gekozen voor een vaste relatie haha. Het is NU de beste tijd van mijn leven. Mijn vriendje heeft veel haar en vier poten en is mijn trouwste partner ooit! En ja hoor, ik heb enkele leuke mannelijke vrienden om op stap te gaan maar voor de rest geen verplichtingen.

Wat vind je van daten?
“Daten?! Zo met Tinder bedoel je? Dat heb ik gedaan en ik vind het empty, geen inhoud. Mijn ervaring is dat het te veel gebaseerd is op seks. Voor mij is het een NO GO. Geef mij maar the old fashion way, face to face in het échte leven”

Wat is jouw geheim voor een gezond en gelukkig leven?
“Alles in evenwicht. Niks teveel en niks te weinig. Gezond eten kan maar af en toe eens zondigen moet kunnen. Met een drankje erbij. Té gezond werkt volgens mij niet.  Als de gezondheid het toelaat uiteraard zeker bewegen! Ik ga elke dag wandelen en fietsen in de natuur met mijn hond. Ook eigenliefde is belangrijk, jezelf graag zien! Als je je goed voelt van binnen, dan straal je dat uit en doen die rimpels er zelfs niet mee toe! Geluk komt van binnenuit!”

Jouw raad aan jongere mensen?
“Jongere mensen moeten zich wat minder spiegelen aan de sociale media. Iedereen moet perfect zijn, perfecte vormen hebben. De lat ligt soms zo hoog. Volgens mij moet dat supervermoeiend zijn. Eerlijk? Ik zou nu geen 20 meer willen zijn… enkel in mijn hoofd ben ik dat nog hahaha”

Wat betekent Wifty voor jou?
“Het leven ligt nog altijd aan onze voeten en daarvan moeten we met volle teugen van genieten! Laat ouderdom je daar niet/nooit in tegenhouden. Als je zin hebt om je gek te kleden of een gek dansje te doen, doe dat dan. Laat je door niets of niemand tegenhouden. Commentaren krijg je toch altijd. Ik lig er niet van wakker.”

Heb je een favoriet seizoen?
“Ik hou van alle jaargetijden. In mijn tuin schijnt de zon en fluiten de vogeltjes altijd. Als ik ’s morgens opsta, voel ik me als een vijfjarige die haar verjaardag gaat vieren met vriendinnetjes. Van de 365 dagen ben ik er hooguit 5 slechtgezind! Regen en sneeuw maken mij niets uit.”

Heb je beauty tips?
“Ik zie een akelige trend bij erg jonge meisjes (en zelfs jongens) die erg vroeg beginnen met botox en fillers. Ik ben begonnen toen ik 45 was met heel af en toe wat botox in mijn voorhoofd. Mijn te dunne lippen laat ik heel miniem behandelen met fillers. Een strak getrokken gezicht op 60 staat effenaf raar en zeer onnatuurlijk. Als ik zo iemand tegenkom, ben ik meer bezig met observeren naar dat strakke effect in plaats van nog te luisteren naar wat ze zegt. Ik ben zeker niet tegen zulke ingreepjes maar de kunst is dat je het niet ziet. Alsof je van een lange en erg ontspannen vakantie thuiskomt. Zo moet het zijn. Een goede verzorging blijft belangrijk en elke avond alle make-up eraf met een mild product. Ik wissel af met dagcrèmes en ik scrub regelmatig mijn huid. Ik geef niet veel uit aan make up of crèmes. Veel lachen houdt je jong.”

Welke beslissing in je leven maakt je gelukkig?
“Ik verhuis binnenkort naar Spanje en ben nu Spaans aan het leren. Ga ik daar gelukkiger zijn? Geen idee, we zien wel. Ik pluk meestal de dag zoals die komt. In ieder geval ben ik weer een ervaring rijker.”

Foto: met toestemming van Lucy, eigen collectie.