Madonna wordt vandaag 60. Yep, de queen of pop wordt samen met ons een dagje ouder. Wat hebben Wifties gemeen met Madonna? Eeuwige deugniet & rebel, graag provoceren, jezelf niet te serieus nemen, lak hebben aan wat anderen over je denken, en blijven doen wat je graag doet.
Madonna, you love her or you hate her! We vroegen twee fans en een ex-fan naar een reactie:
Veerle Dobbelaere (51), actrice, gastvrouw, coach, acteur en ex-fan van Madonna: 
“Ik werd destijds fan van Madonna omdat ze een icoon was en een boegbeeld voor het hedendaagse feminisme. Ik bewonderde haar kracht gecombineerd met vrouwelijkheid.
En haar durf, ze deed werkelijk gewoon haar goesting, tenminste zo leek het.
Tot nu, nu plooit ze zich naar de heersende normen en is zodanig bewerkt dat je haar amper herkent. Zo jammer! Ze had ook op deze leeftijd een rolmodel kunnen zijn.
Of ik een hoog Madonna-gehalte heb en wat ik van mezelf herken in haar? Haha, I wish… hoewel, ik doe ook redelijk mijn eigen zin.
Ik wens Madonna de komende 10 jaar heel veel lachrimpels toe!
Mijn lievelingsnummer is ongetwijfeld ‘Ray Of Light’.”

Harald Ligtvoet (43) modeontwerper, stylist voor oa Libelle, partyconcept Extravaganza, cake specialist voor Sweety Darling en fan van Madonna: 

Met het nummer Material Girl in 1984 werd ik meteen fan van Madonna. In mijn slaapkamer stond ik in mijn eentje mee te dansen met het nummer dat ik van de radio op een cassette had opgenomen… play, rewind, play, rewind…

Met het nummer Material Girl in 1984 werd ik meteen fan van Madonna. In mijn slaapkamer stond ik in mijn eentje mee te dansen met het nummer dat ik van de radio op een cassette had opgenomen… play, rewind, play, rewind…

Ik was meteen verkocht en begon haar te volgen, posters aan de muur, knipsels uit de tijdschriften in mijn schriftje en agenda plakken. Ze had iets anders wat de andere popsterren niet hadden: charisma.

Door de jaren heen veranderde ze als een chameleon, bij elk nieuw album hoorde een andere stijl, kapsel, look, kleding, stijl van muziek. Ze werd steeds meer een gay-icoon wat me ten zeerste aansprak, ook zij hielp een stukje bij mijn comming out. :-)

In 2006 zagen mijn partner Wim en ik haar voor het eerst tijdens de wereldtoernee van ‘Confessions on a dancefloor’ in Amsterdam. Ik vloog van mijn stoel van blijdschap. :-) Ik zong elke nummer hard mee en mijn geluk kon niet op om haar eindelijk eens live te zien. In dat jaar trouwde ik ook met Wim en onze openingsdans was ‘Hung Up’. Als verrassing voor de genodigden danste we op dit nummer op onze hoge hakken onder onze mannelijke trouwkostuums…

Wat ik herken van haar in mezelf, dat ik als ontwerper/stylist altijd in mezelf ben blijven geloven, net zoals Madonna dat altijd heeft gedaan in haar carrière… en nooit op te geven!

Ik wens haar nog kei veel geluk met haar kinderen en dat ze nog vele goede dansplaten mag uitbrengen!

Mijn favoriete Madonna nummers zijn ‘Vogue’, ‘Erotica’ (vooral de versie tijdens de Confessions tour), ‘Ray of Light’, ‘Future Lovers’, én natuurlijk ‘Hung Up’.”

 
Belinda De Bruyn (56) communications specialist, presenter & host, zangeres en fan van Madonna:
Ik werd in 1989 fan van Madonna, toen ‘Like a prayer’ uitkwam. Omwille van de song zelf, waar ik helemaal happy van werd (en nu nog), haar controversiële attitude en haar 80”s black dress looks.
Ik bewonder haar multidisciplinaire artistieke aanpak: ze is zowel zangeres, danseres en een fashion icoon die bovendien nog moeder is van 2 biologische en 4 adoptiekinderen.
Ik bewonder haar lef, hoe ze met haar looks en lichaam durft te shockeren en ook constant evolueert, en haar werk voor talloze charity doeleinden toont aan dat ook haar hart op de juiste plaats zit.
Ik vergelijk me als zangeres in het geheel niet met Madonna, maar ik kan wel zeggen dat ik haar liefde voor muziek en het podium deel, ook al hebben we het niet meteen over dezelfde omvang van het podia, haha. Ik herken ook een beetje haar rusteloosheid, haar zoektocht naar vernieuwing en uitdagingen.
De komende 10 jaar wens ik Madonna harmonie, succes en vooral welverdiend respect van de nieuwe generaties.
Mijn favo Madonna nummer is ‘Ray of Light’, de meeste riskante track in haar carrière, een dijk van een nummer waarmee ze het plots over een andere boeg gooide met William Orbit.