Make-up. Hoe ouder, hoe meer we als pubers terug moeten experimenteren om de juiste make-up en vooral dosering terug te vinden. Wenkbrauwen, wimpers en lippen dreigen te ‘verdwijnen’.

Make-up is meer dan ooit nodig om het gezicht terug van ‘reliëf’ te voorzien. Je hoort ons hier niet pleiten voor zware make-up. Integendeel. Visagisten raden aan om het geheel naturel te houden en om één zaak absoluut te vermijden: een te (nep)bruine kleur. Dat maakt alleen maar ouder (dan je bent).

Het is inderdaad terug wat experimenteren met kleuren en tinten. Wat kan, wat kan niet. Zolang het palet in de aardetinten blijft, kan je moeilijk iets verkeerd doen. heb je weinig tijd of voel je er maar niets voor? Beperk het dan tot mascara op de wimpers, de wenkbrauwen zachtjes bijkleuren met een speciaal potlood en de lippen altijd wat accentueren.

Goed nieuws! Steeds meer beautymerken zetten in op 50plussers en hun specifieke noden. Als je ouder wordt, verliest de huid aan veerkracht. Help de huid met extra hydratatie, liften en versteviging. Door het verlies van veerkracht krijg je rimpels. Het potje van de Aldi helpt heel zeker met hydrateren en daar blijft het bij. Je huid af en toe trakteren met een beter merk ga je écht zien. Met ene wekelijkse zachte scrub.

Blijf niet langer hangen in wat je al gewoon bent vanaf je 30.  Verander je make-uproutine omdat de huid ook met de leeftijd verandert.  Vraag staaltjes, probeer het, bekijk de effecten. Met de juiste make-up en verzorging kun je er veel jeugdiger uitzien.

Blijf je ook bewust van een aantal boosdoeners zoals roken, de zon, maar ook stress en medicijnen.

En verder….

1. Te veel of te bruine fond de teint

Dé grootste fout die visagisten vaststellen bij 50+-vrouwen is té veel fond de teint. Die huid zit zo dicht geplamuurd dat je een masker krijgt. De crème gaat ook vaak in de fijne lijntjes en rimpels zitten. Wil je een gezond tintje? Zoek dan een fond de teint die licht van textuur is én waarin anti-aging ingrediënten zitten verwerkt. Altijd met mate verdelen over het gelaat en zachtjes inwrijven. Vergeet hals en oren niet. Kies altijd voor een lichte teint. Dat geeft een jongere uitstraling. En oppassen met zelfbruinende crèmes. Te (fake) bruin maakt oud. 

Investeer in een halscrème. De huid in die zone is dun en verslapt snel. Alle kleine beetjes helpen. Ook je hoofd hoog houden met gestrekte hals en oppassen met de tekstberichtjes-hals. Probeer ook te slapen op je rug. 

2. Altijd, altijd mascara!

Weet je dat mascara niet alleen je oogleden meer expressie geeft maar dat het ook een handig trucje is om zakkende oogleden wat op te trekken? De mascara trekt de oogleden meer naar buiten en zo worden de ogen ‘groter’. Een letterlijke eye-opener. 

3. High-lighten

Doe een beetje witte oogschaduw (poeder of crème) in de binnenste ooghoeken. Dat vangt het licht op en vergroot het oog.  

4. Wenkbrauwen epileren!

Ze mogen dan fijner worden en/of verdwijnen. Blijf ze verzorgen en waar nodig epileren. Mooi geëpileerde wenkbrauwen zijn super stijlvol, verzorgd en sexy. Laat het epileren of waxen over aan de schoonheidsspecialistes. Het kost geen geld en geen tijd. Epileren met een leesbrilletje op de neus is niet echt praktisch en al zeker niet voor een vergrotingssspiegel. 

5. Accentueer altijd de lippen

Mascara en lipstick/lipgloss en je voelt je altijd sexy. Wat veel visagisten doen, is twee kleuren van lipstick mengen. Je brengt bijvoorbeeld een sterk rode kleur aan en ga erover met een wat zachtere lipgloss. Héél mooi. Lipgloss ‘pakt’ ook mooi het licht en vergroot een beetje de lippen.

6. Ogen

Kies altijd voor aardetinten dan kun je weinig fout doen. Blijf weg van blauwe tinten tenzij voor een Wifty-Party in fifties-look, ;-).  Twijfels en onzeker? Loop langs bij speciale parfumeriezaken en vraag om bepaalde make-upcombinaties te proberen.  Geniet van dat verwenmomentje!

 

Free Photo: by Amanda Dalbjorn @ Unsplash