Ondertussen in onze Wifty mailbox: “Hallo dames, ik ben Martine (66), hier een foto samen met mijn dochter Liselotte. Ze had onlangs een fotoshoot, ze danst burlesque en geeft ook fitness-burlesqueles. Bij die fotostudio, Studio Flamingo, was er een wedstrijd, ze had me getagd met een prachtige tekst, over wat ze van mij meegekregen had, ivm make-up, lingerie, enz..

Door haar tekst werd ik eruit gekozen: “Mijn mama heeft me geleerd wat vrouwelijkheid is… mooie lingerie dragen en nooit 2 verschillende kleuren, dat moest altijd assorti zijn (steeds leuk shoppen was dat), de bikinilijn mooi netjes geschoren, steeds onze body inwrijven, zelfs vóór het poetsen een make-upje doen, dat voelt beter. Zalig vond ik dat, al die leuke dingetjes leren. Echt vrouw zijn! Dank je mama voor deze wijsheid die je me bracht!”

< slik > Dat pakte me. Ja, we hebben een toffe relatie, we zijn er voor elkaar, ze is een echte steun en toeverlaat, we voelen elkaar aan, en kunnen zeggen waar het op staat. Liselotte heeft een dochter, Satine, zij is 14, een jongedame met pit, net als haar mama. En ik ben 64, dat is een feit, maar het is maar een getal (af en toe), ik ben vooral dankbaar voor elke dag. Ik werk nog voltijds, ga dansen op donderdagavond met een vriendin, en heel belangrijk, ik probeer het positieve te zien in alle situaties en in alle mensen (dat is soms niet simpel)… Ik ben dol op mijn gabbers, twee honden en drie poezen, en ik hou van spreuken, op mijn slaapkamermuur schilderde ik:

‘GET UP, DRESS UP, SHOW UP, NEVER GIVE UP…’

Soms voel je je wel eens triest of eenzaam, maar iedere avond heb je, als je even nadenkt, iets om dankbaar voor te zijn, iets wat het de moeite maakt om morgen weer opnieuw te beginnen.

Aan de jongere dames wil ik kwijt: probeer te relativeren, sta niet stil bij futiliteiten, hou van het leven, en heel belangrijk: HOU VAN JEZELF! Cijfer je niet weg voor anderen!

En dat durf ik te zeggen over mijn dochter, Liselotte, ze staat er. En hoe! Dat geeft me zoveel voldoening, dat geeft m’n leven zin. Dus nogmaals: bedankt Liselotte voor alles!” ❤️

✖︎ Heb je ook een leuke foto die je hier op Wifty wil delen? Stuur naar wifty@wifty.be met wat uitleg erbij, wij nemen contact met je op.