“Meisjes van 50 zijn de beste.” Natuurlijk trok deze titel meteen onze aandacht en we kwamen terecht op de site van mannenzaken.news. Journalist Mick Boskamp omschrijft het pijnlijk eerlijk als volgt:

“Een tijd geleden deed ik een rondvraag op Facebook. Ik was nieuwsgierig naar het antwoord op de vraag waarom meisjes van 50 zo verdomd aantrekkelijk zijn. Ik werd meteen op mijn vingers getikt door Sylvana Simons, die schreef: ‘Mick, ik hou van je. Maar als je me straks, als ik eenmaal over de 50 ben, nog een meisje noemt…We got a problem!’

Dat was slechts het topje van de ijsberg vol reacties. En toen bedacht ik me dat ik gewoon mijn eigen gevoel moest volgen in deze. Waarom vond ik het zelf?

Ja, het is schandelijk allemaal… maar ik zou eerlijk zijn

Want dat is ook zoiets. Sites als gofifty (‘ultieme survivalgids voor het leven na de 50’) staan natuurlijk bol van de bedachte, prefab content. Verbijsterend is het artikel ‘Mag ik nog tongzoenen?’ Nee, dat mag niet meer na je 50ste! Eigenlijk zou je als man van 50méér een tongtransplantatie moeten doen en ‘m ter hoogte van je testikels, aan de bovenzijde van je schaft moeten laten bevestigen. Want dan kun je die tong in ieder geval nog tijdens het vrijen gebruiken. Maar we dwalen af.

‘Natuurlijk ben ik een ouwe viezerik. Dat staat buiten kijf.’

De laatste 20 jaar van mijn leven heb ik relaties gehad met vrouwen die gemiddeld 20 jaar jonger waren dan ik. Natuurlijk ben ik een ouwe viezerik. Dat staat buiten kijf. Maar de belangrijkste reden waarom ik veel jongere vriendinnen had, was omdat ik geen klik had met vrouwen die ouder waren. Die ‘dames’ deden nogal neerbuigend tegen me en werden al moe bij de gedachte dat ze deze razende nachtreporter bij moesten houden.

Maar dan opeens word je 60 en ben je single. Dat is anders dan als je 45 bent en single, geloof me. Dan lig je echt uit de markt bij jongere vrouwen. Met als gevolg dat ik gedoemd was om, als ik nog iets met een vrouw kreeg, dat het dan met een oud mens van 50 zou zijn (ja, het is schandelijk allemaal, maar ik zou eerlijk zijn).

‘Voor het eerst deed James Bond het met een vrouw van zijn eigen leeftijd in plaats van iemand die zijn dochter had kunnen zijn.’

De eerste echte tekenen dat er iets bijzonders aan de hand was met deze generatie vrouwen van +/- 50 was toen ik de James Bond-film Spectre zag. Voor het eerst deed Bond het met een vrouw van zijn eigen leeftijd in plaats van iemand die zijn dochter had kunnen zijn. Die vrouw werd gespeeld door Monica Belluci (52) en hoewel de opwindende scène die ze met elkaar hadden nog geen 5 % van de film in beslag nam, blies Monica in mijn ogen de 31-jarige hoofdrolspeelster Léa Seydoux compleet van het scherm.

Langzamerhand begon ik steeds meer vrouwen van 50 om me heen te zien die ik – vooruit – woest aantrekkelijk vond. Er is een wet die the law of attraction heet en omdat ik me steeds meer aangetrokken voelde tot de ‘oudere’ vrouw, voelde de ‘oudere’ vrouw zich ook aangetrokken tot deze zestiger.

‘Ze is mooi, bloedmooi mag ik wel zeggen, onafhankelijk, slim, grappig, heeft smaak, ze ruikt zalig, ze vrijt fantastisch, ze is zorgzaam, lief. Maar tegelijkertijd heeft ze me niet nodig.’

Op een dag kreeg ik een Messenger bericht van een vrouw die me in de weken daarna van mijn sokken zou blazen. Dat was in februari van het jaar 2016 en we zijn nog steeds een item. Het gebeurt vaak dat als ik mijn Facebook-pagina open en zie staan dat ik een relatie met haar heb, dat ik een gelukstraan niet kan onderdrukken. Ze is mijn alles en tegelijkertijd mijn niets.

Wat ik daarmee wil zeggen, is eigenlijk de essentie van waarom ik vrouwen van 50 woest aantrekkelijk vind. Ze kan verdomde goed voor zichzelf zorgen. Ze is mooi, bloedmooi mag ik wel zeggen, onafhankelijk, slim, grappig, heeft smaak, ze ruikt zalig, ze vrijt fantastisch, ze is zorgzaam, lief. Maar tegelijkertijd heeft ze me niet nodig. En ik haar ook niet op mijn zestigste (nog niet in ieder geval ). We vullen elkaar aan. En als je elkaar aanvult, in plaats van hevig op elkaar leunt, zoals ik bijna altijd heb gedaan in mijn relaties, dan is alles, maar dan ook alles woest aantrekkelijk.

En ik wil ook nog het volgende zeggen: kom bij mij niet meer aan met platitudes als 50 is het nieuwe 35, of 60 is het nieuwe 40. Ik moet er niet aan denken dat ik 40 zou zijn. Toen ik 40 was, was ik in feite alleen maar bezig om aanwezig te zijn en was ik misschien wel diep ongelukkig. Ik ben 60meer & I’m loving it!

Ik heb nog nooit zoveel mooie vijftigers gezien als nu.

Dat is precies wat ik nu om me heen zie. Want ik heb nog nooit zoveel mooie vijftigers gezien als nu. Dat is maar voor een deel te wijten aan de beschikbaarheid van goede huidverzorging of de kunsten van een plastisch chirurg. Ik denk dan ook aan het feminisme dat zelfstandigheid met zich meebracht; zelfontwikkeling die zorgt voor bewustwording, geestelijke rust en een gezondere levensstijl. Food, yoga, mindfullness, wat jij wil, het draagt allemaal bij aan deze fab fifties.

‘Want ook dat is wel een leuk dingetje van vijftigers: ze zeiken niet maar doen gewoon.’

Ik zie om me heen een hoop te lekkere vrouwen van vijftig die goed in hun vel zitten en een alarmerend geweldig libido hebben. Wat ik ook vooral merk, is dat deze vrouwen helemaal niet bezig zijn met “vijftig is het nieuwe veertig”, maar gewoon lekker vijftig zijn.

Het nieuwe vijftig, dus. Met volwassen kids, een lijf waar ze lekker in zitten, een levenservaring waardoor je van elke olifant een dode mug maakt, het geld om te doen wat ze willen, en de pit om dat dan ook gewoon te doen zonder er eindeloos over na te denken. Want ook dat is wel een leuk dingetje van vijftigers: ze zeiken niet maar doen gewoon. Daar hou ik ook van.’

Bron: door Mick Boskamp op Mannenzaken.news