“Natuurlijk bestaat dé liefde, wel zeker! Ik heb de LVML (afkorting voor Liefde Van Mijn Leven) namelijk gevonden. Alles wat ze zegt en doet, vind ik fijn. Ze irriteert me nooit. Ik vind haar zelfs vertederend als ze boos op me is.” 

Wat betekent Liefde voor je?

MICK: Alles. Zonder liefde heeft het leven geen betekenis voor mij. En dan bedoel ik liefde in de breedste zin van het woord. Te beginnen bij liefde voor jezelf. Vroeger dacht ik dat houden van jezelf not done was en neigde naar narcisme. Toen ik later hoorde dat je niet van iemand kon houden als je niet van jezelf hield, vond ik dat moeilijk te geloven. Maar nu op mijn 63e snap ik dat helemaal. Ik heb nu de beste en meest liefdevolle relatie ever, omdat ik heb geleerd om van mezelf te houden.

Hoe moeilijk is liefde voor je?

Nu niet meer dus. Zie vorige antwoord. Maar heel lang heb ik er behoorlijk mee geworsteld. Ik hield niet van mezelf met als resultaat dat ik de liefde van een ander nodig had om me heel te voelen. Maar de liefde van iemand anders nodig hebben om gelukkig te zijn is – even hard gezegd – geen liefde, maar parasitisme. En dat kan nooit tot een mooie, evenwichtige relatie leiden. Vandaar dat ik veel liefdes in mijn leven heb gekend.

Wat is je passie?

Ik ben misschien 63, maar ik vind de liefde bedrijven misschien wel het fijnste dat er is. Mensen die beweren dat opgewonden zijn minder wordt met de jaren snappen er niets van. Ik hoef niet elke dag te vrijen. Ik geniet al als ik er naar uitkijk. En als het gebeurt, dan is het ongelofelijk intens en heerlijk.

Iedereen streeft naar dé liefde? Bestaat die volgens jou?

Die bestaat wel zeker! Ik heb de LVML (afkorting voor Liefde Van Mijn Leven) namelijk gevonden. Alles wat ze zegt en doet, vind ik fijn. Ze irriteert me nooit. Ik vind haar zelfs vertederend als ze boos op me is.  Ik houd van haar stem, van haar geur, van haar lichaam, van haar ogen, van haar intelligentie. Daar ben ik misschien nog wel het meest verliefd op. Ik hoorde laatst dat je dan een sapioseksueel bent, oftewel iemand die zich seksueel aangetrokken voelt tot intelligente mensen.

Wat is jouw geheim om het te doen slagen?

Mijn lief en ik hebben een LAT-relatie. Wij wonen apart samen. En dat werkt zowel voor mij als voor haar bijzonder goed. Ik vind het fantastisch om bij haar te zijn, maar ik vind het ook fantastisch als ik daarna weer naar mijn eigen huis toe ga. En dat heeft alles te maken met wat ik eerder heb gezegd;  dat ik om mezelf geef en daardoor goed met mezelf kan zijn en me nooit eenzaam voel.

Liefde gaat door de maag. Met welk zoets of gerechtje pakken ze je zo in?

Dat is een lastige, want mijn lief is een ware keukenprinses. Alles wat ze maakt, is lekker. Maar binnen dat prinses van de keuken zijn, is ze ook nog een heuse soep Koningin. Ze maakt de heerlijkste soepen! Dus ze pakt me helemaal in met een soepje. Zoals een Thaise Tom Ka Kai soep. Nu ik dit schrijf loopt het water me al in de mond.

 

Mick Boskamp

Foto’s @ Mick Boskamp, verhalenverteller, hersteltijger (van depressie en verslaving) en eindbaas van Mannenzaken.

❤️ VOLG MIDLOVE OOK OP FACEBOOK, KLIK OP HET LOGO: