Monique is 15 jaar geleden uit de glamour van de reclamewereld  gestapt om in Amerika en Europa trainingen te geven rond ‘bewust-zijn’.

Levenspatronen veranderen. Wij veranderen. En, zegt Monique, boven 50 gaat het heel vaak over LOSLATEN. Je losmaken van wat je fixeert. Veranderen. Change. Bewuster ook zijn van situaties waarin je (vast-)zit.

50-plus draait om je nog vrijer te voelen. Vrijheid van denken en voelen. Tijd voor de Wifty-vraagjes aan Monique Enhus uit Dilbeek.

1. Wat vind jij positief aan 50?

Monique: Het getal deed me niets. Dat zit in je hoofd. Ik heb het niet gevierd omdat ik werkte. Trouwens, ik neig nogal hard door naar die kant om net NIET te doen wat van je verwacht wordt, met name een feest. Low profile dus.

2. Wat vind jij minder aan 50?

Monique: Mijn lichaam doet niet meer alles wat ik wil en daardoor ben ik me veel bewuster van mijn lijf. Bewuster betekent dat je er meer aandacht aan moet besteden. Dat is een evolutie van laatste jaren. Ik dacht ‘ik ga daar geen last van hebben’ maar realiteit heeft die gedachten bijgestuurd. Je ‘voelt’ dat toch, vooral fysiek.
Zoals vele Wifties voel ik me heel jong in mijn hoofd.

Ik schrik nog steeds op als jonge cursisten tegen mij ‘mevrouw’ zeggen.

3. Welke raad zou jij jezelf geven toen je een twintiger of dertiger was?

Monique: Moest ik de tools en inzichten hebben die ik nu heb, dan was ik meteen gegaan voor mijn passie en had ik nog UITBUNDIGER geleefd.

Ik zou vooral NIET GELUISTERD hebben naar mensen die zeiden wie ik was. Ik had me niet zo afhankelijk gemaakt van de meningen van anderen.

Passie:  om iets bij te dragen tot de wereld. In de reclamewereld kun je zoiets moeilijker kaderen.

Uitbundiger leven: Meer voelen. Je doet heleboel dingen op automatische piloot (relatie, kinderen, job,…) en je wordt gedreven door externe omstandigheden. Dat is leven met handrem op.

4. Welke raad heb jij voor de nieuwe lading 50-plussers?

Monique: Ga op zoek naar dat vuurtje in jezelf. Het is nu het moment om ervoor te gaan, om het helemaal te beleven.

Talent, liefde, relatie, familiaal, zaak,… niet stilstaan.

Maak jezelf niet negatief of ‘verkeerd’ over wat in ’t verleden is gebeurd. Dat is meestal dé reden waarom mensen niets meer doen of aandurven.

 ” Neem je obstakels vooral niet te au-sérieux.
Ze zijn wat ze zijn.
Ze horen er bij. “

5. Wat is jouw levensmotto?

Monique: Walk your Talk!  Ik wil het altijd beter hebben en doen op vlak van welzijn en mentale harmonie. Dat alles insync krijgen.Het blijft een uitdagend pad met veel lessen.

Zo vond ik bijvoorbeeld dat ik het niet kon maken werk in bewustzijn te doen en tegelijkertijd geen zorg te dragen voor mijn lijf. Rond mijn 50ste kreeg ik het boek ‘Fork over Knives’ in mijn handen. Het ging over medische impact van veranderen van voeding. Het inspireerde mij en mijn man om veganistisch te gaan eten. En het interessante is dat ik me veel compassievoller ging voelen naar dieren toe.
Let wel: ik ben geen activiste maar ik heb iets gevonden dat 100% bij me past.”

 

 

Wil je meer weten over de Avatar-coaching van Monique?

ja maar Monique Enhus AvatarMonique (56 – uit Dilbeek)  is Avatar Master in de Internationale Avatar® Cursussen in België, Europa en de Orlando. Het is een wereldwijd verspreide bewustzijnstraining waarmee je kunt bijdragen tot meer compassie en samenwerking in de wereld.

Meer informatie over deze bijzondere methode? Kijk op Avatar.be of mail naar monique@avatar.be