Natuurarts Stef Mintiens

Natuurarts Stef Mintiens

 

Stef Mintiens is natuurarts en ijvert al meer dan 25 jaar voor een gezonde voeding en levensstijl. Hij kijkt voor Wifty regelmatig met een basic gezond verstand naar de verhalen die over gezondheid & voeding de ronde doen en haalt ze door een sceptische mangel om over te houden waar het écht om gaat.  

We kregen veel vragen over de griepprik, of zo’n vaccin werkt en of we zo’n vaccin wel nodig hebben…

Stef?

Stef Mintiens: “Weten jullie nog hoe we zo rond 2009 allemaal met miljoenen tegelijk zouden gaan sterven aan de Mexicaanse griep? Tenminste toch volgens de overheids-voorlichtingsdiensten, mijnheer Van Ranst en anderen.

Er werden door de overheid (lees: met uw belastingsgeld) meer griepvaccins aangekocht dan er Belgen zijn. 

Ging er één iemand dood aan de Mexicaanse Griep? Kent U één iemand die er aan stierf? Er werd in de pers steeds weer gewag gemaakt van een “pandemie” een wereldwijd verspreide epidemie. 

Uiteindelijk zouden er 2185 mensen sterven , wereldwijd en in Nederland 60 (voor België heb ik zoals vaker geen cijfers gevonden). Over de mensen die stierven, citeer ik de WHO: “Bij sterfgevallen is vaak sprake van een combinatie met één of meerdere andere aandoeningen waardoor de patiënt reeds een sterk verminderde gezondheid heeft. Overlijden aan alleen griep is zeldzaam”.

En waarom niet? Omdat wij een immuunsysteem hebben dat ons verdedigt tegen virale infecties. 

De vraag waarom onze zogenaamde “minister van volksgezondheid” dan al die vaccins aankocht laat ik aan U om te beantwoorden. Ik neem aan dat het voor U niet echt een moeilijk te beantwoorden vraag zal zijn. 

In de campagnes die het gebruik van griepvaccins moeten promoten wordt ook steeds handig gebruik gemaakt van de angst voor de dood: “Als je je niet laat vaccineren ga je wel haast zeker dood en zo lang je nog niet dood bent ga je verschrikkelijk afzien”. 

Om deze paniekkreten even te relativeren: 60 mensen stierven in 2009 én 2010 samen aan de “verwoestende pandemie” der Mexicaanse griep in Nederland. In diezelfde periode stierven jaarlijks iets minder dan 1000 mensen in een ziekhuis door medische fout… 

Ik bekijk de zaken liever ontdaan van hun emotie en gesteund door de feiten:

In 2007 rapporteerde het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention) dat het griepvaccin  ‘geen of lage effectiviteit biedt’ tegen griep of griepachtige ziekten. Zij hielden het op een “bescherming” van zowat 14% van de mensen die het vaccin kregen. 

Een bepaald hypocriete houding, want op de CDC website zie je op de homepage dat “elk kind van boven de 6 maand ELK SEIZOEN een vaccin zou moeten krijgen…  dus per persoon ouder dan 6 maand 4 vaccins per jaar… Tel uit je winst als je vaccins fabriceert. 

Trouwens, wat die fabrikanten betreft: in België is men zeer braaf en zorgvuldig met de woordkeuze op de bijsluiters, maar op heel wat Engelstalige bijsluiters vindt je de vermelding “dat tot op heden niet sluitend werd bewezen dat het betreffende geneesmiddel effectief een bescherming biedt tegen een griepbesmetting. Schrijft dus de fabrikant zélf! 

Artsen die hun huiswerk doen, begrijpen dat vaccinaties ineffectief zijn.

Het zou ook correcter zijn van de hierboven genoemde overheidsinstanties dat ze je als “patiënt” (tegenwoordig meer en meer “consument” genoemd) correct zouden informeren over dat gebrek aan efficiëntie en over wat je precies krijgt ingespoten:

Formaldehyde:

 is een van de vele chemicaliën die wordt aangetroffen in vaccinaties. En volgens de FDA is het zo dat ‘blootstelling aan formaldehyde kanker kan veroorzaken’. 

2-phenoxyethanol: 

Deze stof komt met de waarschuwing dat het ‘het centrale zenuwsysteem kan onderdrukken en braken en diarree kan veroorzaken, wat kan leiden tot uitdroging bij kinderen’.

Thiomersal:

 Een kwikverbinding en aluminium, beiden behoorlijk neurotoxisch, worden als bewaarmiddel gebruikt.

Cetyltrimethylammoniumbromide:

Een bacteriedodend detergent.

Daarnaast bevatten veel vaccinaties ook kippeneiwitten (omdat ze gekweekt worden in eierdooiers) antibiotica zoals neomycine, polymyxine B, streptomycine en gentamicine. 

Ik heb niet de ambitie om iets gelijkaardigs te doen als de industrie, namelijk U bang maken met gruwelverhalen. Verder zou het ook van intelligentie getuigen om niet zomaar te geloven wat ik schrijf.

Maar: LEES ZELF op de bijsluiters van de vaccins welke risico’s je loopt bij het inspuiten van bovengenoemde middelen. Je mag het ook niet lezen en “vertrouwen” op de informatie van de overheid, natuurlijk… Gelukkig hebben we voorlopig nog het recht om naief en onwetend te blijven.

Pertinente vragen: Werkt een griepvaccin en hebben we zo’n vaccin wel nodig? 
Voor het antwoord op de eerste vraag lezen we de bijsluiters van de twee meest gebruikte griepvaccins in ons land:

“Er kon geen correlatie worden aangetoond tussen specifieke titers van de antilichamen die de hemagglutinatie remmen (HR) na vaccinatie met geïnactiveerde griepvaccins en bescherming tegen de griep”

In mensentaal en na verder lezen van de ingewikkelde statistische terminologie: De bedrijven “bewijzen” enkel dat de antistoftiters tegen de in het vaccin aanwezige stammen van het griepvirus in uw bloed verhogen ten opzichte van placebo. Maar ze bewijzen dus NIET dat je daardoor geen griep krijgt en ze reppen met geen woord over het gegeven dat de vaccins altijd “bescherming” zouden bieden tegen griepstammen die in het betreffende jaar niet actueel zijn. 

Met andere woorden: de werking wordt nergens bewezen en bij rondvraag bij patiënten wordt deze indruk bevestigd: mensen die gevaccineerd zijn geven zelfs frequent aan dat ze de indruk hebben veel sneller ziek te worden dan voorheen.

Hebben we zo’n vaccin dan nodig? 

Natuurlijk niet, in geval van de gewone virale aandoeningen zoals een griepje kan ons afweersysteem dat natuurlijk perfect “handelen”. En je afweersysteem versterk je door een gezonde levensstijl. 

Maar wat dan met de cijfers over de beschermende werking van vaccinaties en hun positieve invloed op de sterftecijfers? 

Zoals Dr. Ben Goldacre aantoont in zijn werken zijn dit typische voorbeelden van “bad science.” (In zijn boek ‘Bad Science” of ‘Wetenschap of kwakzalverij’ maakt Ben Goldacre duidelijk hoe het komt dat zo veel mensen zo veel onzin geloven, als het om geneeskunde gaat, n.v.d.r.)

De kindersterftecijfers daalden vooral spectaculair en reeds voor de introductie van de vaccinaties door de hygiënischere leefomstandigheden: handen wassen, gesloten rioleringen, zuiverder drinkwater. 

En dan bots je onvermijdelijk om het doemscenario van de Spaanse griep uit 1918: 50 miljoen mensen gingen zogenaamd dood. Het sterftepercentage van mensen die de griep kregen was 2 tot 5%, wat wil zeggen dat meer dan 95% van de mensen die griep overleefden… (kijk even naar de 14% bescherming in het begin van het artikel). Maar wat meer is: miljoenen mensen kwamen in contact met het virus zonder dat ze er significant last van hadden, net door hun eigen immuniteit…

Mijn advies: Stop met het te frequent en onoordeelkundig nemen van immuniteitsonderdrukkende middelen en zorg ervoor dat je afweersysteem helemaal goed in conditie is om je te verdedigen. De estafetteloop van het ene symptoomonderdrukkende middel naar het volgende is echt geen goed plan.”

Stef

http://www.herbatheekgent.be

 

✖︎ Griepvaccin, ja of nee? Raadpleeg altijd je huisarts, die weet wat het beste is voor jou!