Ondertussen in onze Wifty mailbox, een bericht en foto van Nicole:

NICOLE: “Ik voel me vandaag een echte ‘Wifty’… ?

Joepiejajeej!

Als grafisch vormgever en mama heb ik een zalige periode achter de rug. Ik had een fijne job die mooi te combineren was met de opvoeding van mijn twee geweldige dochters Helen en Lauren. De laatste jaren was ik uitgeblust, ik had een merk ontwikkeld ‘Pim Pam PARTY’, en trachtte dit op de markt te zetten, maar ik werd er niet gelukkig van, ik zat teveel in het operationele en was veel te weinig bezig met mijn echte talenten, het creatieve aspect.
 
Hierdoor  – en mss niet ‘on’ toevallig ook de tijd dat de kinderen stilaan het huis begonnen te verlaten ? – kreeg ik meer en meer de drang om me volledig te smijten voor mijn enige echte droom: voltijds schilderen in mijn atelier. Een tweetal jaar geleden heb ik alle vrije momenten geplukt en geschilderd dat de stukken eraf vlogen. M’n creatieve trein is niet meer te stoppen. In juni dit jaar is mijn bedrijfje verkocht, ik ga er nu volle bak voor.
 
Ondertussen  heb ik een geweldige tentoonstelling achter de rug, 8 van de 12 werken zijn verkocht en in heb heel wat bestellingen gekregen.

Ik voel meer dan ooit: luister naar jezelf, leef naar je talenten.

Hoe eng en onzeker de weg ook lijkt, als je iets met je volle hart doet, dan word je daar gelukkig van en mensen pikken dat op. Ik besef nu dat mijn schilderijen die energie ook uitstralen. Er komen meer en meer positieve vibes op mijn pad, bestellingen op maat, nieuwe tentoonstellingen, en gisteren kreeg ik fantastisch nieuws: één van mijn werken is geselecteerd om in de kathedraal van Antwerpen te hangen.
Hoe geweldig is dat? Op de foto die je hier ziet ben ik bezig aan dat schilderij van 2.40m op 1.60m. Het is een werk dat op het eerste zicht erg vrolijk lijkt, maar het heeft een tweede laag cfr. klimaatkwestie en de branden in het Amazonewoud.
 
Het lijkt, nu ik 55 ben, dat mijn leven opnieuw begint, terug zin krijgt. Dat ik nu mijn ‘echte’ weg gevonden heb en aan een nieuwe carriere begin. Ok, mijn lichaam is niet meer wat het geweest is, en ja, ik heb het er even moeilijk mee gehad. Ik heb een klepper van een menopauze achter de rug met alles erop en eraan, ik heb er echt even doorgezeten… Maar ik besef dat ik nu straal en dat is wat mij betreft veel aantrekkelijker dan een gladde huid, niet?
 
Peggy Guggenheim is ook pas kunst beginnen verzamelen na haar 40ste, en zie wat zijn heeft klaargespeeld. Heerlijk toch?
 
Oh ik wil nog zoveel meer zeggen, maar ik wil jullie niet overladen, en ik wil dit alvast even met jullie delen.
Liefs,
 
Nicole S. Pousset *
 
* 1964, pseudoniem van Nicole Schellekens, is een kunstenaar uit Mortsel. Haar overgrootvader Jean Jacques Pousset was ook kunstschilder. Vrijwel zijn complete schilderoeuvre werd  vernietigd door het tragische Amerikaanse bombardement op Mortsel op 5 april 1943. Als eerbetoon koos Nicole S. Pousset voor zijn naam.
✖︎ Wil je ook graag iets delen op Wifty? Stuur je verhaal + foto naar wifty@wifty.be – wij nemen dan contact met je op.