Hou de haartjes (gewild) in de war. Leuke trui aan en SMILE! Als je zo de ochtend start, ben je al een winnaar.

Weet je wat dé tip om fitter je dag te beginnen? Sta een half uurtje vroeger op.
Auwch voor de snoozers en de langslapers want nog wat blijven soezen in bed lijkt een betere remedie maar heeft geen nut.
Wie te laat opstaat, loopt zichzelf achterna waardoor je vermoeid en gestresseerd door je dag holt en zelden een rustpunt vindt.

Sta een half uurtje vroeger op en neem de tijd voor een uitgebreide douche met je favoriete geur, je lekker in te smeren met je batterij en potjes en zalfjes en rustig te ontbijten.

Er is zelfs nog wat tijd over om de krant door te nemen of een hoofdstuk in een boek te lezen. Zelfs de grootste sceptici onder ons zullen moeten toegeven dat de ochtend stukken energieker is.

Voel je dat je dat halfuur slaap écht mist, probeer dan om je slaapritme wat aan te passen door een halfuur vroeger te gaan slapen.

Vergeet “snooze”.
De verleiding om op de snooze-knop te drukken is nog niet helemaal weg. Weersta de verleiding! Die paar minuten helpen echt niet. En nog eens in een diepe slaap sukkelen is helemaal niet aan te raden.

Ontbijt!
ALLE voedingsdeskundigen zijn het hierover eens: ONTBIJT! Sla dit nooit over. Het boost je metabolisme. Een goede ontbijtgewoonte levert je ook een bom energie.
Last van een knagende maag voor het middageten? Of voel je je in de voormiddag wat slapper worden, kies dan voor een gezonde snack, zoals een stuk fruit (een banaan is top!).

Start actief!
Een korte workout van 10 minuutjes is meer dan genoeg. Een wandeling, een korte jogsessie, wat sit- of push-ups,… ze leveren meteen resultaat.

Goeiemorgen morgen …

Free photo by Yulia Polyakova @ Pexels.be