Ondeugend ouder worden met Zaki? Met veel plezier!

Kijk eens in zijn ogen hierboven, wat een deugnieterij! Heerlijk toch om zo ouder te worden?

Wij hier bij Wifty hebben een dikke boon voor Zaki. Wat een kanjer was dat toen we jong waren. Zaki was trouwens de eerste DJ in mijn leven, toen nog diskjockey genoemd, hahaha!

Sinds de jaren ’60 maakt hij radio- en televisieprogramma’s. Hij werkte ook als regisseur, redacteur, adviseur, acteur en zelfs een keer als directeur en werkt nog steeds als deskundige in media en communicatie.

En hij heeft twee superstars van zonen, De Dewaele Brothers mogen terecht fier zijn op hun daddy. Zo vader zo zonen!

Als DJ kon je Zaki trouwens aan het werkt horen op Wifty Party n°1 – EN Zaki komt wéér draaien op 10/10 op Wifty Party n°3! Better be there! :-)

Dat ouder worden vooral een fysieke bezigheid is besef je pas als je zelf ouder wordt. Vanbinnen  verandert er niet veel. Eens prettig gestoord, altijd prettig gestoord!

Zaki schreef over dat ouder worden een zalig boek.Verwacht geen lullige raadgevingen, maar levenservaringen en inzichten van hem en van gelijkgezinde dynamische ouderen.

Want… wij leven langer en gelukkiger!

Ouder worden is een bevrijding. Je ontwikkelt de kunst om het aardse bestaan blijmoedig en soms euforisch te beleven, en komt in een levensfase terecht waarin plaats is voor een goed boek,  poëzie en intense, rijke ervaringen. Elke rimpel heeft een verhaal, en je kunt eindelijk naar de dingen kijken met een knipoog.

Dat is de beleving van Zaki, zelf bijna zeventig. Senioren worden meestal – onder andere door de media – als minderwaardig afgeschreven. Want jonger is zogezegd beter. Een karikatuur, natuurlijk.

Eeuwenlang stond een hoge leeftijd voor verwezenlijkingen, ervaring en wijsheid die respect verdienden. Zaki heeft het over de wondermooie levensherfst, waarin we meer presteren en beter tegen stress bestand zijn. We hebben meer geduld en genieten van de intense relaties met onze partners en kleinkinderen.

We kunnen de deugniet in onszelf weer aan het woord laten. En problemen bestaan niet langer, of zijn in elk geval niet meer van belang. Eindelijk hebben we tijd voor kwaliteit.

Het is een hoopgevend idee voor jongere mensen: oud zijn is iets prettigs om naar uit te kijken.

Zaki interviewde ook 6 bekende gasten voor dit boek: Vic Anciaux, Piet Van Eeckhaut, Etienne Vermeersch, Jan Hoet, Gilda De Bal en Hugo Camps.

LEZEN!

[highlight]En hou Wifty in de gaten, want morgen geven we 3 exemplaren weg van ONDEUGEND OUDER WORDEN![/highlight]

Ondeugend ouder worden – Zaki  – 302 blz. – paperback – Een uitgave van Manteau

KOMEN DANSEN  MET DJ ZAKI OP WIFTY PARTY n°3: https://www.wifty.be/party3