Oog voor detail, er ontgaat ons niets, hou ouder hoe meer we zien. Niet dat we lopen te scannen, maar onbewust valt ons oog op dingen die we vroeger niet zagen. 

Gelukkig eerst de mooie dingen, meikevers spot in hagen, klavertjes vier  tussen het groen, vallende sterren, en die knappe mannen, die zien we van ver…  

Maar daar stopt het natuurlijk niet. De minder fraaie dingen komen ook in zicht: neusharen, onverzorgde tenen, kalknagels, ongepoetste schoenen, lange oorlellen, spinnen in de verste hoek van de kamer.

En sinds kort ook snorren. Vrouwensnorren. Ai caramba!

Tijdens de overgang verandert de hormoonhuishouding en krijgen mannelijke hormonen de overhand. Sommige vrouwen (het is meestal erfelijk bepaald) krijgen dan last van overbeharing. 

Die bovenlip houden we in de gaten. Pro actief. Tijdens het finetunen van mijn wenkbrauwen vragen we de schoonheidsspecialiste de honing wax ook onder de neus aan te brengen. Beter voorkomen dan kriebelende snorharen.

Begrijp ons niet verkeerd, we hebben niets tegen snorren. Frida Kahlo zónder, we kunnen het ons niet voorstellen. 

Vrouwensnorren zijn soms pluizig en schattig, andere keren donker en stug. Wat we ons afvragen bij die donkere, opvallende exemplaren: die zie je toch zelf als je in de spiegel kijkt? Of maakt man, vriend, dochter, beste vriendin er geen opmerking over? Onlangs zagen we een donker pelsje van wel een halve centimeter lang! En als je het haar op je bovenlip al zo welig laat tieren, hoe gaat het er dan aan toe op andere, minder zichtbare plekken? To much information!

Misschien ben je wel fier op je snor en wil je er helemaal niet vanaf, fair enough! Kies dan voor een krulsnor, walrussnor of potloodsnorretje.

Als je toch liever een onbehaarde bovenlip hebt dan kan dat makkelijk: epileren, waxen, bleken, ontharingscrèmes, weghalen met draad, laserepilatie, elektrolyse, gezichtsepilator, scheren (is nooit een goed idee wegens stoppels!). 

Onze favoriet: honing wax bij Aveda Spa, een natuurlijk en lekker alternatief!