Ik zie alles, echt alles. Ik kan er niets aan doen, ik ben ermee geboren. ‘Ze heeft oog voor detail’, werd op school gezegd, ‘er ontgaat haar niets’. Dat is zo, niet dat ik loop te scannen, ik doe het onbewust, ik zie veel meer dan anderen, alsof ik uit mezelf treed en alles van bovenaf bekijk. In detail.

Gelukkig zie ik eerst de mooie dingen, ze ploppen op mijn netvlies. Ik ben diegene die meikevers spot in hagen, klavertjes vier vind tussen het groen, vallende sterren waarneem in mijn linker ooghoek, knappe mannen lokaliseer in het donker… ?

Maar daar stopt het natuurlijk niet. De minder fraaie dingen komen ook in zicht: neusharen, onverzorgde tenen, kalknagels, ongepoetste schoenen, lange oorlellen, spinnen achter mij in de verste hoek van de kamer …

En sinds kort ook snorren. Vrouwensnorren. Ai caramba!

Tijdens de overgang verandert de hormoonhuishouding en krijgen mannelijke hormonen de overhand. Sommige vrouwen (het is meestal erfelijk bepaald) krijgen dan last van overbeharing. Ik ga jullie niet lastigvallen met alle plaatsen waar die overbeharing uitrukt, vandaag focus ik me op de bovenlip.

Zelf heb ik geen last van overbeharing, eerder omgekeerd, haar op mijn onderbenen moet ik met een vergrootglas zoeken en een Brazilian wax is niet aan mij besteed wegens een natuurlijke airstrip. Maar die bovenlip hou ik in de gaten. Meer zelfs, ik ben pro actief. Tijdens het finetunen van mijn wenkbrauwen vraag ik de schoonheidsspecialiste de honing wax ook onder mijn neus aan te brengen. Beter voorkomen dan kriebelende snorharen!

Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen snorren. Frida Kahlo zónder, ik kan het me niet voorstellen. 

Vrouwensnorren zijn soms pluizig en schattig, andere keren donker en stug. Wat ik me afvraag bij die donkere, opvallende exemplaren: die zie je toch zelf als je in de spiegel kijkt? Of maakt man, vriend, dochter, beste vriendin er geen opmerking over? Onlangs zag ik een donker pelsje van wel een halve centimeter lang! En als je het haar op je bovenlip al zo welig laat tieren, hoe gaat het er dan aan toe op andere, minder zichtbare plekken? Ik wil het niet weten! ?

Mijn vriendinnen kunnen op mij rekenen, ik zal alarm slaan bij het spotten van de eerste snorharen. Het is dan aan hen om te kiezen of ze voor een krulsnor, walrussnor of potloodsnorretje gaan, haha!

Misschien ben je wel fier op je snor en wil je er helemaal niet vanaf, fair enough!

Als je toch liever een onbehaarde bovenlip hebt dan kan dat makkelijk: epileren, waxen, bleken, ontharingscrèmes, weghalen met draad, laserepilatie, elektrolyse, gezichtsepilator, scheren (is nooit een goed idee wegens stoppels!). 

Mijn favoriet: honing wax bij Aveda Spa, een natuurlijk en lekker alternatief!

                           helene@wifty.be