Neef Stef in Gent.

Ik was gisteren op bezoek bij mijn neef Stef in Gent.

Stef zet zich al meer dan 25 jaar in voor mensen met chronische gezondheidsproblemen. Hij helpt ze met voedingsadviezen en natuurgeneeswijzen om van hun diverse kwalen af te geraken. En als hij dan kort verteld over de leuke successen die hij heeft kunnen bereiken door mensen weer helemaal beter te maken van jarenlang aanslepende problemen, zie je telkens die twinkle in zijn ogen.
Ik herinner me nog hoe hij vroeger met zijn aftands Renault vijfje tussen zijn al lastige tandartsenstudies door steeds weer naar Duitsland pendelde om er de goede en degelijke opleidingen te volgen in de kruidengeneeskunde, acupunctuur enz.

Toen vond ik hem en beetje een weirdo omdat hij zo weinig mee naar feestjes ging, maar ondertussen zie ik hoe hij eigenlijk altijd al gefocused was op wat hij wou doen.

Ik ben er elke keer weer over verbaasd wat Stef over mijn gezondheid kan vertellen door zijn inzichten en door zijn EAV test. Hij vraagt me zelden iets, maar somt gewoon op wat er allemaal met me aan de hand is, wat ik beter een tijdje niet zou eten enzovoort…

Niet dat er met mij veel aan de hand is hoor! Maar ik heb al jaren een échte glutenintolerantie, en hij helpt me bij het zoeken naar de juiste voeding voor mij. Met een échte glutenintolerantie bedoel ik dat het tegenwoordig een trend blijkt om glutenvrij te eten. Maar veel mensen nemen niet eens de moeite om zich te laten testen, want het kan goed zijn dat je intolerant bent voor tarwe bijvoorbeeld, en dat heeft dan écht niets met gluten te maken.

Ik ben intolerant voor tarwe, spelt, rogge, haver én glutenEn voor koemelk. Hier is er ook een groot verschil tussen een lactose intolerantie of een koemelk intolerantie. Het is niet omdat ik beter geen koemelk drink dat ik lactosevrij moet eten.

Enfin, het is niet simpel en Stef kan zich echt boos maken over de foute communicatie. Producenten van glutenvrije en lactosevrije producten hebben er alle baat bij om ons wijs te maken dat we allemaal glutenvrij en lactosevrij moeten eten. Heb je vragen hieromtrent, neem dan contact op met neef Stef. Hij weet er alles over! :-)

Dus had ik gisteren een gezellig dagje in Gent. Ik hou oprecht van Gent. Er wonen een paar vrienden en vriendinnen die me nauw aan het hart liggen. Tussen mijn 26 jaar en 30 jaar bracht ik elk weekend in Gent door. Mijn toenmalig lief woonde op de Zandberg, midden in de stad, vlakbij Sint-Baafs. Hij was journalist en muzikant en kende alle leuke mensen én alle leuke café’s. Ik vond het heerlijk vertoeven in Gent!

Sinds neef Stef van Deurne naar Gent verhuisde zien we elkaar minder. En als we elkaar zien beseffen we hoe hard we mekaar missen, maar onze band blijft.

In Stef’s Herbatheek Gent kan je ook terecht voor schoonheidsbehandelingen met producten van Dr. Schrammek, gezondheidsbehandelingen van Kneipp en yoga. Heerlijk!

En nog veel meer, maar dat moet je zelf aan neef Stef vragen! :-)

Contact Herbatheek Gent: www.herbatheekgent.be