Peter & Hélène

Peter & Hélène

 

“Hélène, jullie Wifty Party is echt een goed voorbeeld van het targetten van een doelgroep, een conversatie-event dat een realtime- event voortbrengt. Eerst een community opbouwen en dan beslissen om een realtime-event te doen? Echt knap!”

Tot mij spreekt Peter Decuypere – founding father van I Love Techno in Gent en de internationaal vermaarde club Fuse in Brussel. Peter doceert Eventmarketing en Eventmanagement aan de Karel de Grote-Hogeschool Antwerpen en de Hogeschool PXL Hasselt.

Ik mag dus gerust van een mega compliment spreken als dat van Peter komt.

Naast elkaar de hemel in prijzen zijn Peter en ik ook goede vrienden. Van heel veel plezier maken, meestal ’s nachts, tot uren filosoferen over de dingen des levens. Ruzie maken kunnen we ook, maar nooit heel lang. We zien elkaar graag.

“Bedankt Peter!” reageer ik enthousiast “Jij bent ook goed bezig hè met je boek!”

Peter schreef een boek: “We Love Events“. Vanuit zijn eigen ruime ervaring en aan de hand van onderbouwde recente marketinginzichten schreef hij gevatte analyses over I Love Techno, Tomorrowland, Music for Life, Couleur Café enz.. Een must voor iedereen die van events houdt, als manager, marketeer of als event bezoeker.

Peter:Inderdaad Hélène, het boek loopt goed. Ik heb heel mijn leven dingen willen delen met anderen. Dat begon lang geleden met muziek en nu wil ik mijn ervaringen overdragen aan anderen. Niet enkel via mijn boek, ook door consultancy & lesgeven. Ik sta graag op een podium en ik vind het leuk om gekend te zijn in een milieu waar ik bekend wil zijn.

Muziek is de rode draad door mijn hart en mijn leven. Het is één van de poorten naar mijn emoties. Als ik een muzikale klik heb met iemand dan klikt de rest ook. Die emotionele diepgang is meestal wat mij verbindt met mensen. Samen kippenvel krijgen als je een goed nummer hoort, mooi is dat.

Mijn boek is geschreven voor mensen die van events houden. Als organisator of marketeer ga je er heel veel in herkennen en krijg je een andere kijk op events. Ik geef alles prijs omdat ik zelf geen events meer organiseer.

10846033_10152533164710172_6747089605143189408_nVan founding father van I Love Techno en Fuse naar lesgeven en boeken schrijven. Je houdt van afwisseling!

Peter:Ik ben fier op het feit dat ik een paar keer compleet van richting ben veranderd. Ik ben een paar keer de diepte in gesprongen, ver weg van succes. Na de overnames van I Love Techno en Fuse heb ik me verdiept in studies filosofie. Heel boeiend, ik wilde die emotionele diepgang nog verbreden.

Mijn boek was ook een sprong in het onbekende, ik had geen idee of er interesse zou zijn in mijn verhaal. Ik wist wel dat ik veel te delen had en dat ik dat ook wilde delen. Of ik ooit nog eens ga springen? Never say never!

Nooit spijt gehad dat je I Love Techno van de hand hebt gedaan?

Peter: “Als ik I Love Techno of Fuse gehouden had was ik natuurlijk financieel veel rijker geweest. Maar ik ben dankbaar voor die stap want ik ben een voller mens geworden. Met I Love Techno was ik heel succesvol. Té lang succes hebben is niet OK voor je ego. Ik heb leren relativeren en ik geniet nu van het succes van mijn boek. Dat boek zou er trouwens niet geweest zijn zonder mijn studies filosofie of het lesgeven. Natuurlijk doet het pijn als ik zie dat het de verkeerde kant opgaat met I Love Techno. Fuse blijft een top club, dan doet dan weer deugd.”

Drie jaar geleden liep je huwelijk stuk, wat doet dat met je ego?

Peter:“Ik denk dat het belangrijk is, als je tegenslag hebt, dat je die tegenslag tijd geeft. Inderdaad niet gemakkelijk voor iemand met een groot ego. Het heeft bij mij 2 jaar geduurd om alles een plaats te geven. Om te zien dat zo’n beslissing ook bevrijdend kan zijn. Ik heb geleerd om geluksmogelijkheden te zien. Ik ben mijn ex-vrouw heel dankbaar. Je moet voor je eigen geluk gaan in je leven. Bij elkaar blijven voor de kinderen heeft geen zin. Je kinderen mogen niet zien dat jij jouw geluk opoffert voor hen.

Dat eigen geluk heeft niets met egoïsme te maken. Ik ben overtuigd dat eigen geluk pas kan in omgang met andere mensen, in contact met andere mensen. Als je zelf gelukkig bent dan pas kan je andere mensen gelukkig maken.

Dat is het voordeel van ouder worden, mensenkennis! Samenzitten met negatieve of gefrustreerde mensen hoeft niet meer voor mij.

Jezelf kwetsbaar opstellen doet zoveel deuren open. Het heeft mij een stuk warmer en menselijker gemaakt.

What doesn’t kill you makes you stronger. Het tonen van mijn zwakheid is de strafste persoonlijkheidsontwikkeling van de laatste 3 jaar.”

You LOVE life?

Peter: I LOVE LOVE  life! Dat het nog lang mag duren, ik vind het fantastisch om te durven verouderen… Ik geniet van de return on investment op mijn leven. Ik heb veel gegeven maar ik heb ook veel teruggekregen. Ik krijg respect van de oudere generaties én van de jongere generaties. Dat is een fijn gevoel. Ik heb de laatste jaren zoveel bijzondere mensen ontmoet die mij hielpen om alles terug in balans te brengen. Ik heb veel geluk gehad in mijn leven, dat ik durf wenen van dankbaarheid…”

Kom je morgen naar onze Wifty Party? 

Peter: “Ik kom zeker langs maar ik kan niet te laat blijven, ik ga zaterdag met de kinderen op stap. Hahaha, van founding father naar échte liefdevolle father. Mooie evolutie toch?”

12_12_cover_boek_460_4302

 

Benieuwd naar het boek We Love Events?

Je kan het hier bestellen: http://www.weloveevents.be/product/boek-we-love-events/

Vul de kortingcode ‘welovewifty’ in – dan krijg je het boek aan 24,95 euro ipv 29,95 en is ook de verzending gratis. Deze actie is geldig tot 21 mei 2015.

Voor de We Love Events Tour Dates check: https://www.facebook.com/pages/WeloveEvents/691451804275392?sk=app_123966167614127

helene@wifty.be

21166_10152787287220172_6060510135224641589_n