PETER is single, dichter en kunstschilder. Zodra hij ons een van zijn gedichten voorlas, waren we verloren: wat een stem! Tijd om deze poëtische ziel onze 5 Wifty-vragen voor te leggen. 

1. Wat vind jij van ouder worden?
Ouder worden is helemaal geen probleem. Je moet het wel kunnen aanvaarden en niet blijven stilstaan. Bekijk het als een mogelijkheid om nieuwe dingen uit te proberen waar je geen tijd voor had of niet kon omwille van omstandigheden. Het fijne ervan is dat je ervaringen je juist kunnen helpen om verder te geraken en ervan te genieten.

2. Wat is je recente status? Verliefd – verloofd – (not so) happy single
Nog een erg happy single. Voorlopig toch.

3. Wat is jouw geheim om gezond en gelukkig ouder te worden?
Of ervoor een geheim bestaat weet ik niet maar zeker de zaken doen die je graag doet. Streven naar evenwicht hoe je het ook invult en het aanvaarden van je beperkingen. Vooral heel veel relativeren? Be yourself!

4. Welke wijze raad heb je voor jongere mensen?
Neem tijd voor jezelf en je gezin als je dat hebt. Neem tijd voor elkaar, luister en aanvaard wie de ander is. Het klinkt cliché maar een eerlijke open relatie is een sterk punt denk ik. Quality time dus.
Aanvaard dat ouder worden ook op seksueel vlak zeer belangrijk is, dat het een constant veranderende beleving is voor iedereen en dat je met elkaars wensen en behoeften rekening houdt.
Jong zijn is ook beseffen dat je nog niet alles weet. Besef dat je de ervaringen die je opbouwt en ook je visie mag laten evolueren.

5. Wifty is…?
Hm… dacht iets vernomen te hebben met geniet en relativeer ;-)

OVER PETER:

Hij debuteerde in 2015 met de bundel ‘Madrigalen van strijd en liefde’ en in 2017 volgde de bundel ‘Als’ en in 2020 de bundel ‘Laisser-allez’.

Dit jaar ligt de dichtbundel ‘Het bloed bruist’ er. Zijn poëzie is rauw, soms cynisch en direct. Uit de gedichten spreekt een zekere teleurstelling en kritiek op de wereld om hem heen. De lange gedichten gaan over het leven, de dood, de maatschappij, de politiek, nachtelijke seksuele escapades en zijn soms heel expliciet (zoals in het gedicht ‘Ssssssst …’) zonder echt banaal te worden. Zoals de uitgever schrijft: “De bundel is een meer filosofische benadering over maatschappij en mens, over eenzaamheid en hoe in lelijkheid ook schoonheid zit. Er worden geen onderwerpen uit de weg gegaan.”

Peter Goossens draagt regelmatig voor in Vlaanderen én Nederland.
Het bloed bruist

Foto met toestemming van Peter Goossens