Een jaar geleden gingen we in eerste lockdown. Tegen de zomer zijn we er vanaf dachten we toen. NOT. We doen ons best, maar eerlijk, we zijn dat mondmasker en die social distancing kotsbeu en hebben dringend nood aan positive vibes. Tijd voor de Wifty lente vraagjes aan Régine, bloemist, weddingplanner en evenstyliste bij Den Atelier van Amandine in Mortsel. 

Hoe start jij een vrolijke lentedag? Heb je een ochtendritueel?

RÉGINE: “Eerlijk is eerlijk, ik ben geen ochtendmens en heb wat tijd nodig om uit dromenland te ontwaken. Als eerste grijp ik naar mijn Actimel, daar kan ik echt niet zonder. Omdat ik zo traag op gang kom, durf ik wel eens het ontbijten over te slaan, om toch op tijd op het werk te geraken.  Nooit ga ik deur uit zonder een basisverzorging van mijn rimpeltjes met de lijn van Environ, Skin EssentiA en wat mascara. Sinds verleden jaar kleur ik mijn haar ook niet meer en ik ben bijzonder trots op mijn wilde blonde manen met een streepje wit ertussen. In mijn handtas heb ik altijd mijn Coco Mademoiselle van Chanel en mijn Touch Eclat van Yves Saint Laurent bij. Mijn dag begint pas als ik onderweg ben naar mijn werk en ik kan genieten van de natuur op de weg ernaar toe. Ik kan gerust mijn auto even aan de kant zetten, om een fotootje te nemen van iets dat mijn aandacht heeft getrokken.”

De lente staat voor buiten, wat zijn jouw favoriete buitenactiviteiten?

RÉGINE: “Als echte natuurmens en floriste, kan ik ontzettend genieten van een stevige wandeling in de natuur, ik ben onlangs terug beginnen paardrijden met mijn jongste dochter en ik ben ook heel graag in mijn tuin bezig. Met mijn hubby ga ik ook graag urbexen of  in Frankrijk rommelmarktjes bezoeken.”

Stel je voor dat je een bloem bent, welke dan? En waarom?

RÉGINE: “Een moeilijke vraag aan iemand die dag in dag uit met bloemen bezig is, dus ik zou zeggen dat ik mij graag vergelijk met een wild  kleurrijk veldboeket met enkele indrukwekkende dahlia’s die voor een beetje drama zorgen in het boeket.”

Wat of wie bezorgt jou lentekriebels? 

RÉGINE: “Een mooie lentedag in Bourgondië bij m’n zusje. Het is weeral bijna een jaar geleden dat wij mekaar hebben gezien. Op haar prachtig domein in Poil krijg ik de meeste inspiratie voor mijn boeketten, geniet ik van de weelderige natuur en de rust. Elke keer ik voel ik mij daar als herboren en mijn ultieme droom is om mettertijd daar ook mijn eigen huisje te hebben.

Maar de echte lentekriebels, haha, een blonde getatoueerde viking op slippers of een badboy met donkere ogen en een baard kunnen mijn hart sneller doen slaan. Ondertussen heb ik mijn eigen badboy met gouden hart gevonden, de man die mij het hele jaar door lentekriebels geeft.”

WIE IS RÉGINE?

  • Régine, 56 jaar
  • Gescheiden, maar gelukkig met haar nieuwe badboy David
  • Mama van 4 prachtkinderen, waarvan de jongste nog thuis woont (Manon, Nelly, Louis en Lola)
  • Creatieve bij en bezielster van “De tafel van Amandine” en “Den Atelier van Amandine
  • Hou van mooi, gedekte tafels, de natuur, bloemen, fotografie, urbex, reizen, lekker eten en af en toe een lekker glaasje wijn
  • Werkt voor Acris Fashion, mode- en lifestyle agentuur en voor mijn eigen Bloemenatelier
  • Weddingplanner en eventstyliste
  • Mamy van Luna, de british shorthair en Mila, de cockerspaniel