“Hallo Wifty’s, mijn naam is Sabine, ik ben net 60 jaar geworden en ik kom in een fase van mijn leven dat ik meer en meer kan loslaten en genieten. Ik heb dan ook een lange en moeilijke levensweg afgelegd, ik heb harde noten moeten kraken. Nadat ik twee keer een postnatale depressie had, kreeg ik daarna veel depressies. Tot ze na jaren een ziekte hebben vastgesteld, met de juiste medicatie hebben ze me erboven op geholpen. Daardoor sta ik nu ook veel sterker in het leven.

Ik had als kind al iets met ambacht en kunst, maar dat werd thuis afgewimpeld. Pas na mijn 40ste heb ik een opleiding gevolgd voor goudsmid/juweelontwerp. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Ik heb mijn zaak vanuit het niets opgestart, tijdens de lockdowns is die volop gaan bloeien. Het ontwerpen en achter de werkbank zitten heeft me enorm geholpen in mijn helingsproces.

Het is een prachtig beroep vol met emotionele betekenis. Juwelen worden vaak gegeven of aangeschaft op de belangrijkste momenten in je leven; geboorte, verjaardag, verloving, trouwen, overlijden. Ik ben dankbaar dat ik deel mag uitmaken van al deze gebeurtenissen. Ik heb een kleine collectie gouden juwelen met prachtige edelstenen, maar ik werk meestal op vraag, dus vaak zijn het unieke stukken. Ook oude juwelen met veel emotionele waarde herbewerken ligt me enorm goed.

Ik ben bijna 30 jaar samen met mijn man, mijn rots. We hebben twee kinderen die net het huis uit zijn, nu is het terug tijd voor ons, we proberen ons werk te combineren met avontuurlijke reizen, samen met onze 2 vrolijke honden. We zijn ervan overtuigd dat je ten volle moet kunnen leven en genieten.

Ik ben fier op de moeilijke weg die ik heb afgelegd. Maar volg in alles mijn gevoel. Ik probeer zoveel mogelijk positief in het leven te staan, en haak af bij te veel negativiteit. Oprechtheid, eerlijkheid, puur zijn, echt zijn, vind ik zeer belangrijk. En dat is het minste wat ik verwacht van de mensen rond me. Ik kom van heel ver, en ben nu op een punt in mijn leven dat ik meer en meer voor mezelf kies. Ook al doet het soms pijn, ik wil geen tijd meer steken in dingen of mensen die me te veel energie kosten.

Daarvoor heb ik te veel meegemaakt…”

Foto eigendom van Sabine Lemmens, gepubliceerd met haar toestemming. Nieuwsgierig naar de juwelen van Sabine? check haar website: www.ellement.be