Ondertussen in onze mailbox, een bericht van Sandrina (60) uit Oostende, grafisch vormgever, theatergrimeur en recent ook papieren bloemenmaker.
SANDRINA: “Het leukste aan ouder worden? Je krijgt meer inzicht en klaarheid in dingen en je wordt daardoor rustiger. Je moet jezelf en anderen helemaal niets meer bewijzen. Het wordt ook duidelijker wat je niet en wel wil doen. Blijven werken, bewegen, reizen en ontdekken houdt je gezond en gelukkig. Nieuwsgierig en enthousiast blijven over de dingen waarmee je bezig bent en je kennis delen, zo blijf je nuttig en positief. Wees jezelf! Aan jongeren wil ik dit kwijt; streef naar de job die je graag wil doen, neem je tijd en ’think out of the box’ om die te bekomen. Ontdek andere culturen, reis naar andere continenten, dit maakt je visie ruimer en toleranter. Door op jonge leeftijd te reizen en te werken in het buitenland ben ik zelfstandig geworden. De passie voor papieren strandbloemen is ontstaan tijdens de lockdown, ik las in de krant dat erfgoed Vlaanderen samen met kusterfgoed de bloemen erkend hadden als immaterieel erfgoed. Het viel mij op dat de traditie van het papieren bloemen maken de laatste jaren aan het verminderen was. Vandaar dat ik op het idee kwam om ateliers te geven, eerst voor erfgoed zelf en nadien in vele kustgemeenten en in het binnenland. Het is elke keer weer een leuk, creatief, sociaal en gezellig onderonsje, waar er ook interessante ontmoetingen ontstaan. Misschien een idee om dit eens samen met Wifty te organiseren?”
🔥 Heerlijk, waar is de tijd dat we onze zelfgemaakte papieren bloemen verkochten op het strand voor schelpjes. Nostalgie!