Schermafdruk 2014-09-02 07.51.54
Uitgetest! Van mij krijgt Skin Absolute van Filorga de eerste prijs qua design én concept. Ik ben fan van het supereenvoudige maar o zo krachtige design van dit magische potje. Filorga valt sowieso op door een strak zwart-wit design. Maar nu gaan ze naar hun puurste vorm. Tot zover mijn lofzang over de verpakking.

Het belangrijkste is de inhoud. Ook dat is van een premium kwaliteit. Doe het potje open en je ziet een ZWARTE crème. Hmm?! Tijdens de persconferentie kreeg ik te horen dat het meteorietextract die bijzondere  zwarte laktextuur aan het product geeft. De kleur verdwijnt (uiteraard!) zodra je het aanbrengt op de huid.

Eind juni kreeg ik het potje in mijn handen om uit te testen. Ik geef toe dat ik het maar zo zo vind om ZWARTE crème over mijn gezicht en hals uit te smeren. Waarschijnlijk zit mijn katholieke opvoeding van de nonnetjes er nog voor iets tussen. Haha. Zwart is dirty, is een slecht geweten. Of zoiets. Om zomaar vrijwillig iets zwart op je gezicht te smeren, yeah right.

Ik kan je gerust stellen. Deze nachtcrème is 5 sterren waard. En de prijs € 119 (pot van 50 ml) is ook doenbaar.

Mijn media carrière ben ik gestart als enthousiaste beautyredactrice. En die kritische reflex blijft in je genen rondwaren. Ik ben voor de lezeressen van  toen en bezoekers van nu dikwijls het proefkonijn (geweest).  Ik ben de tel kwijt en kan niet eens meer bij benadering zeggen hoeveel beautyproducten ik op lijf & leden heb geprobeerd. Het ene al beter dan het andere. En dit product is van de betere soort.

” We zijn Wifty,
a woman in her fifty,
en dan vraagt de huid
om méér.

Punt. “

Elk verzorgingsproduct is waardevol. Ik signaleer wat IK ondervind. Op basis van mijn jarenlange ervaring. En met het hand op mijn hart probeer ik steeds het beste er uit te pikken. Omdat een Wifty-huid àndere wensen en verwachtingen heeft.

En ik heb daarbij een handige vuistregel:
-Hydrateren:
nodig vanaf 18 j
-Verzorgen:
vanaf 20 jaar
-Opfrissen: vanaf 25 jaar
-Verstevigen:
vanaf 35 jaar
-Liften:
vanaf 45 jaar

” De dagcrème uit de Aldi
is prima.
Als je uitsluitend
voor hydrateren kiest.”

We zijn Wifty, a woman in her fifty, en dan vraagt de huid om méér. Punt. De dagcrème uit de Aldi is prima. Als je alleen voor hydrateren gaat. Dan is 12 euro genoeg. Maar mijn huid is MIJN verpakking. Mijn visitekaartje. En als beautyredactrice besef ik als geen ander hoe belangrijk goede producten zijn. En ook hoe ze te gebruiken. Maar dat is een ander verhaal.

Screenshot 2014-07-07 10.08.56Is 119 euro duur? Ja. Bruto gezien wel. Maar durf eens uit te rekenen hoeveel geld je (maandelijks) uitgeeft aan kleding en/of schoenen? Hoe tegenstrijdig is het dan om te besparen op een verzorgend product dat je helpt om de genen van moeder natuur te verstevigen, verzorgen, op te frissen, te liften enzovoort.

In die maand dat ik investeer in een beter beautyproduct koop ik niks extra’s. Ik ga zonder enige gêne voor het verzorgingsproduct waarmee ik zeker 3 maanden verder kan. Dan valt deze investering nog goedkoop uit. Tot zover mijn argumentatie ;-).

Skin Absolute is een nachtcrème.  Steeds meer beautyexperten beginnen de nacht als hét moment te zien om de huid dat beetje extra te geven.

Wist je bijvoorbeeld dat er zich tussen middernacht en 1 uur ’s ochtends een piek in de celdeling voordoet en de microcirculatie in de haarvaatjes versnelt. De huid neemt rond 4 uur ’s ochtends het meest doeltreffend stoffen op.

” De huid neemt
rond 4 uur ’s ochtends
het meest doeltreffend 
stoffen op. “

Deze rijke,  luxueuze verzorging werkt op àlle parameters van de veroudering in. Het meteorietextract is een farmaceutisch bestanddeel dat niet alleen die zwarte laktextuur geeft (die verdwijnt zodra je het aanbrengt)  maar ook de ontgifting en verfrissing van de huid tijdens de slaap stimuleert. ’s Ochtends ziet de huid er effectief béter uit. Uitgeruster, steviger en stralender.

Ik zie het effect vooral op ’t slappere deeltje net onder mijn kin. Ik erger er me al een poosje aan. Je verliest een paar kilo’s en hup je gezicht gaat verslappen en het eerste waar je het merkt is in de hals. Het beste plekje om het effect vast te stellen. En ik zie langzaam maar zeker dat alles terug veel beter afgelijnd is. Botox in een potje.

Ik lees de ‘bijsluiter’ en dit is wat het zegt te doen:
1) Extreme gladstrijkende werking: zeewier + meteoriet + botox-like actief bestanddeel
2) Straktrekkend en verstevigend effect: collageenpeptide + AH + NCTF
3) Booster voor een stralende huid: derivaat van vitamine C + plantaardig complex

Mijn advies? Proberen! En zélf vast stellen of ik niet overdreven heb.
Te koop bij ICI Paris XL
Absolute Skin van Filorga – 119 euro