Anne-Mie (56):”Het moest er eens van komen dat ik op speeddate zou gaan. In tijden van Tinder en online datingsites zou het peanuts moeten zijn om een leuke partner te vinden. Niet dus. Het is een proces waar je heel veel tijd moet insteken. Ik ben 4 jaar single en twee jaar geleden ben ik met daten gestart. Vrienden noemen me al plagerig een ‘serial dater’. Door goede filters die ik hanteer bij de eerste chatsessies en een pak mensenkennis ben ik erin geslaagd om stuk voor stuk boeiende persoonlijkheden te ontmoeten. En ja, van een paar dates heb je achteraf zo’n spijt van de tijd dat je erin hebt gestoken. Maar je kunt geen omelet maken zonder eieren te breken.

Dé enige raad die mezelf en andere singles wil meegeven: nooit opgeven. Blijven afspreken.

Nieuw jaar. Nieuwe opportuniteiten en daarom wil ik op speeddate. Goed of slecht, je houdt er op zijn minst een bijzondere ervaring aan over. Daten doe je het best met heel veel geduld én humor. Neem niets te persoonlijk op anders ben je binnen de kortste keren een emotioneel wrak. En dat is het ook niet waard.

‘Dare to Date’ organiseert events voor vrouwen en mannen tussen 42 en 58 jaar. (Laat je zeker niet tegenhouden op cijfers ajb!) Trek je stoute schoenen aan want er gaat niets boven échte ontmoetingen! Je wordt verwelkomd door de enthousiaste host(s) zodat je je volledig op je gemakt voelt.

Wifty en Dare to date organiseert in Antwerpen een event. Je komt de zaal binnen en iedereen kijkt naar iedereen. Onwennig. Ik ga meteen een drankje halen en stap dan op twee mannen af die staan te keuvelen. Met… ‘ook jullie eerste keer?’ of ‘uit de buurt?’  wordt het ijs gebroken en in no time hebben we een aangename babbel.

Tine, de host legt de spelregels uit en dan mogen de vrouwen een vaste plek aan een tafeltje uitkiezen. De mannen moeten bewegen. Op elke tafel ligt een lijstje met de voornamen van de aanwezige mannen. Het is handig om eerst iets herkenbaar van kleding te noteren en dan iets wat je opvalt (karaktertrek, uitspraak, …). Later op de avond stuurt de organisatie elke deelnemer (m/v) een mail met de lijst van de kandidaten waarop je naar keuze een ‘like’ kan geven. Doet de partner van je keuze dat ook, dan pas ontvangen we elkaars e-mailadres.

De mannen zijn voor elk wat wils. De een ligt je meer dan de ander. In totaal heb ik met 5 mannen een klik. Na het bestuderen van die top 5 blijven er nog 3 straffe gasten over. Ik weet van mezelf dat ik geen zin (meer) heb om nog erg jonge kinderen mee helpen op te voeden. Vijf en zeven is te jong. Zeker als de scheiding nog rauw en pijnlijk aanvoelt. Vechtscheidingen veroorzaken al-tijd drama. Hier heb ik geen zin meer in. Mijn intuitie roept ‘Dit is een absolute NO GO!’ Ik ken mezelf goed genoeg. Tuurlijk hebben 50plus-mannen een rugzakje. Maar het hoeft geen camper-formaat te zijn hé.

En dus blijven er nog 2 leukerds over waarmee ik graag wil afspreken. Leuk om weten is dat bij die 2 een van de twee mannen zit waar ik naartoe werd getrokken toen ik de zaal binnenkwam. Toch zot hoe je intuïtie je onbewust helpt om keuzes te maken haha. Ik duim voor een like.

Moest het niks worden? Dan schrijf ik me vast en zeker in voor een nieuwe speeddate. Rome is ook niet op een dag gebouwd.”

▶️ Een dag later krijgen we een enthousiaste Anne-Mie aan de lijn: “Heb net een mail gekregen en blijkbaar gaven 7 mannen me een ‘like’. Wat een boost zeg!”

Uit de mail:

“Zo zag jouw avond er gisteren uit:
Jij hebt interesse getoond in 2 personen.
En anderzijds hebben 7 personen jou aangeduid.
Dat alles opgeteld zorgt voor de volgende magische connecties:

  • naam + e-mail + telnr. (x3)

We wensen jullie alvast veel plezier met elkaar en mocht het toch op niets uitdraaien…
Kom gerust eens terug, we ontvangen je met open armen en met een hoop interessante andere singles ;-)”

Wil je meer info? Surf naar Dare to Date

 

FREE PHOTO: by Pablo Heimplatz @ Unsplash
Op elk tafeltje ligt een envelop met kaartjes met leuke vragen.