STEPHAAN: “Love happens in the most unexpected ways. Ik was met vrienden op avontuur in California en we verzeilden in een kleine kuststadje in Southern California, Ocean Beach. ’s Avonds zochten we naar een plekje om nog gezellig iets te drinken, alvorens te gaan slapen in onze mobilhome. Aan de ingang van een tof cafe stond Karen, toen ze ons zag sprak ze ons aan. Karen is van Texas en van Texanen is geweten dat ze altijd zeer open en sociaal zijn. We voegden ons bij haar en haar vrienden en we maakten er een leuke avond van. Karen en ik wisselden contactgegevens uit en we begonnen te chatten. Van een echte relatie was er nog geen sprake, maar we beslisten toch om elkaar te bezoeken en que sera, sera.

Karen kwam een paar weken naar hier om samen met mij door Europa te toeren. Daarna was het mijn beurt om haar te bezoeken. Zo ging het over en weer en bezochten we samen tal  tal van plaatsen, gaande van Brussel, Brugge, Gent, de Moezelstreek, langs Parijs en London, naar Texas, California, Las Vegas, Hawaii, enz.. We hadden niet enkel een heleboel mooie herinneringen opgedaan, maar dit samenzijn zorgde er ook voor dat de liefde tussen ons opbloeide.

In december 2019 vertrok ik terug naar huis, in de wetenschap dat Karen mij, na 4 lange maanden, in maart 2020 weer zou komen opzoeken in België. En toen werd Corona losgelaten op onze wereld en vielen al onze plannen in duigen. Haar reis naar België werd geanulleerd en ook mijn reis naar Texas in september staat op de helling.

Reizen tussen de USA en België zijn momenteel nog steeds verboden en toen we begonnen te zoeken naar oplossingen, ondervonden we dat we niet de enige koppels zijn die zich in deze moeilijke situatie bevinden. Er bestaan nu zelf groepen die ervoor ijveren om geliefden, onder bepaalde voorwaarden (bv. bewijs van langdurig samen zijn, negatieve Corona-testen en zelfquarantaine) terug samen te brengen. In sommige landen,waaronder Denemarken en ons buurland Nederland, is het ondertussen mogelijk dat koppels die aan deze voorwaarden voldoen, elkaar kunnen bezoeken. Ook in Belgie hebben mensen van Love Is Not Tourism  #loveisnottourism al een gesprek gehad met de regering, tot nu toe zonder gevolg.

✖︎ Mensen die lange-afstandskoppels zoals ons willen helpen, dan kunnen ze deze petitie ondertekenen:

https://bit.ly/33eMwJ8

of hun steun betuigen via de hashtags #loveisnottourism en #loveisessential.

Nog extra info kan je vinden op
https://loveisnottourism.weebly.com/