Lees ik net op Jobat.be dat het weghalen van tattoos meer opbrengt dan tattoos zetten! Dat mensen regelmatig spijt krijgen van hun op het lijf geschreven statement.

Ik kan me daar iets bij voorstellen. Op een bepaald moment moesten Jan en klein Pierke een tattoo hebben. En ook Jan en klein Pierke gingen tattoos zetten. Wild tatoeëren met alle gevolgen van dien. Schrijffouten, lelijke tekeningen, vergissingen… op een bepaald moment was het hot om een tribal rond je arm te hebben. Je zal er maar mee zitten…

Ik heb ook een vergeten tattoo. Ergens op mijn linkerschouder. Andere mensen maken er mij op attent: “Hey, jij hebt een mooie tattoo!“. En dan schrik ik altijd even. Mijn vraag 25 jaar geleden aan de ‘inkt op vel’-kunstenaar: “Voor mij een planeet in een wervelend universum aub!

Ik was er destijds zeker van dat ik van een andere planeet kwam… ik kon me moeilijk aanpassen aan alle gangbare regels en wetten, en ik wou MIJN planeet op mijn schouder.

Ik ben er nog steeds zeker van dat ik van een andere planeet kom, maar hoe minder mensen dat weten hoe beter! :-) Dus denk ik er ook serieus aan om ‘mijn planeet in een wervelende universum‘ te laten verwijderen en te laten vervangen door het logo van Wifty. Neen! GRAPJE!!!!

Mijn moeder koos op haar 70ste voor een tattoo op haar enkel: de naam van mijn vader in een hartje. Mijn vader was toen net overleden. Hij zat al onder haar huid, nu vereeuwigd op haar huid

Pas op, tattoos kunnen ontzettend mooi zijn en ook heel erg sexy. De juiste man met de juiste tattoo? Mmmm, lekker! En ook vrouwen kunnen er na een inkt sessie prachtig uitzien.

Als je de foto’s van fotograaf Benoît Meeus ziet dan weet je perfect wat ik bedoel. Hij startte in 2007 met zijn eerste tattoo foto’s en heeft ondertussen al aan meer dan 250 prachtige portretten gemaakt. Sprekende zwart-wit foto’s waar je uren naar kan kijken. Kijk begin november ’14 uit naar zijn boek Tattoo Identity + expos rond zijn INK-ID project.

Enfin, volgens Jobat.be heeft de permanente inkt nog steeds niet aan populariteit ingeboet, en toch komen steeds meer mensen terug op hunbeslissing.

Het laatste decennium zijn de inkomsten uit het verwijderen van tattoos met maar liefst 440% gestegen. Een bedrag dat volgens kenners door de hype-factor nog eens met 15% zal toenemen in de komende 4 jaar. De meest gebruikte methode hiervoor zijn laserstralen.

Dankzij de technologische vooruitgang kunnen tattoos tegenwoordig gemakkelijk verwijderd worden. Het risico op littekens wordt hierdoor kleiner. Vooral pastelkleuren en geel blijven moeilijk te verwijderen. Zwarte inkt laat minder sporen na omdat het zich op dezelfde plaats vestigt als waar de laserstralen actief zijn.

De prijs hangt af van de grootte en complexiteit van de tattoo en hoeveel keer je moet terugkomen om het helemaal weg te krijgen. Sommige mensen kiezen ervoor om de tattoo enkel te laten bleken en een cover-up tatoeage de rest te laten doen. Het kost ongeveer 100 euro per laserbeurt.

Toch is het niet altijd spijt dat mensen ertoe drijft om hun lichaamsversieringen weg te laten laseren. Ook de economische crisis heeft hier zijn bijdrage aan geleverd. Veel mensen laten hun tattoos verwijderen omdat een nieuwe werkgever dat van hen verwacht of om meer kans te maken op een bepaalde job.

Bezin dus eer je inkt. Wetenschappers van Harvard Medical School, Brown University en Duke University hebben onlangs een semi-permanente inkt ontwikkeld, waardoor je dus eerst een testfase kan inlassen voor een ontwerp. Wie het niet zeker weet, kan ook een virtuele tatoeage laten zetten via tools zoals Tatmash om het effect te controleren.

Bron: jobat.be – Foto: Benoit Meeus – http://www.benoitmeeus.com

www.benoitmeeus.com