Heatwave! Bij deze tropische temperaturen moet je heel veel drinken, minimaal twee liter per dag. Water is het best tegen uitdroging, maar andere lekkere dorstlessers zijn natuurlijk ook niet te versmaden.

Om af te koelen drink je best warme dranken. In hete gebieden zoals de woestijn worden warme dranken zoals muntthee gedronken om af te koelen. Klinkt onlogisch? Je lichaam probeert zijn temperatuur constant op 36,5 graden te houden. drink je iets warms, dan gaat de interne verwarming uit, je lichaam regelt steeds bij. Dus bij hete thee is er een overreactie en wordt je lichaamstemperatuur snel teruggeregeld, met afkoeling als resultaat. Drink je ijskoude dranken bij dit weer, dan gebeurt het omgekeerde, je poriën sluiten zich en je bloedvaten vernauwen om de warmte vast te houden.

Onze favoriete dorstlesser: muntthee met veel limoen. Warm of afgekoeld, allebei even lekker. Voeg er muntblaadjes aan toe en een beetje rietsuiker. En wil je het exotischer, doe er dan aardbeien en kersen bij en werk af met een beetje ijs on top.

Met een scheut rum erbij wordt het een onvervalste Tojito: muntthee à la Mojito!

Ernest Hemingway was dol op Mojito’s en schreef op de muur van de Cubaanse bar Bodeguita del medio: “My mojito in La Bodeguita, My daiquiri in El Floridita”.

Wij schrijven hier in het zand: “My Tojito everywhere!” ;-)

CHEERS, keep it cool!