Pfffff, ben jij ook loom opgestaan? Slecht geslapen, ondanks naakt in bed met slechts een zomers laken als houvast?

We klagen niet, want niets fijner dan zwoele temperaturen. Reken daar af en toe een vapeur bij en dan wordt het wat lastiger, haha.

Als het zo warm is kan je je erg moe voelen. Je beweegt trager en je wil het liefst gewoon ergens hangen. Dat komt omdat je lichaam je tevergeefs koel wil houden en dat vreet energie. Dus is je nachtrust van minder goede kwaliteit waardoor je je overdag nog luier voelt.

Enkele tips om de temperatuur in je slaapomgeving dragelijker te maken. Mensen die airco hebben gelieve zich te onthouden!

Homemade airco: waterflessen bevriezen

Als je dus geen airco hebt, dan maak je er toch zelf één?! Vries een paar met water gevulde plastic flessen in. Plaats een ventilator in je slaapkamer en zet de bevroren flessen ervoor. De lucht blaast langs de ijskoude flessen en zal afkoelen. Zorg wel dat de flessen in een bakje staan waar de condens kan worden opgevangen!

Koele buitenlucht binnenhalen

Je slaapkamer afkoelen na een zwoele dag is niet evident. Wil je de koele buitenlucht binnenhalen ga dan als volgt te werk: ze je slaapkamer raam wijd open en ook je slaapkamer deur. Zet een ventilator in de deuropening en zorg dat hij richting gang blaast. Zo zuigt hij langzaam de warme lucht naar buiten en door dit kleine luchtdrukverschil zal er koele lucht door het raam naar binnen komen.

Koude douche voor het slapengaan

Het hoeft geen ijskoude douche te zijn, net iets kouder dan lekker is perfect om je lichaam af te koelen. Als je direct nadien in bed stapt blijft je lichaam nog even koel en kan je rustig in slaap vallen.

Koude vochtige sokken dragen

Spoel een paar katoenen sokken in ijskoud water, goed uitwringen en aandoen om te slapen! Je voeten afkoelen verlaagt de temperatuur van je ganse lichaam!

Kies een andere plek om te slapen

Ga lekker kamperen in je eigen huis. Zoek de koelste plek op en bouw daar je slaapnest!

Slaap met een cold pack!

In plaats van een warmwaterkruik kies je voor een cold pack. Dat kunnen van die blauwe ijsblokken zijn of ook hier weer de ingevroren plastic fles water. In een plastieken zak met een handdoek rond onder je hoofdkussen of tegen je buik.

Onze tip?

Blijf zo lang mogelijk wakker, bbq op het strand, party mét airco, filosoferen onder de sterren…  En slaap overdag op het strand of in een hangmat in de tuin!