Vanaf 2 december brengt Eén een kersvers seizoen van 1 Jaar Gratis met Thomas Vanderveken. De winnaar krijgt het nettoloon van de meest verdienende deelnemer. Een van de deelnemers is Wifty Vera-Maria (65) uit Tielt, we kregen deze e-mail van haar.
 
VERA-MARIA: “Dag Wifty dames, ik ben een Wifty maar dan wel al een zestigplus Wifty! 😉 Ik doe mee aan het programma 1 Jaar Gratis, een fantastische ervaring. Alle kandidaten zijn zo gecast dat er meteen met iedereen een klik is, echt super! Ik ben de oudste van de 16 kandidaten maar dat merk ik niet echt, uitgezonderd dat ik al wel wat stijver ben dan de jongste kandidaten, haha! We komen echt goed overeen en hebben een fantastische tijd samen, alles is even geweldig, de mensen van de casting, regisseurs, productie, en niet te vergeten de sympathieke presentator Thomas Vanderveken.
Ik ben een bezig bij, ik zing in 3 koren, een kerkkoor, een koor met een symphonisch orkest en in het koor van de muziekacademie. Drie avonden in de week zing ik de longen uit mijn lijf en op donderdagnamiddag volg ik dan nog individueel klassieke zang. En ja, ik ben al 44 jaar gelukkig getrouwd, samen hebben we een zoon, ook getrouwd en papa van een dochtertje Elise, onze oogappel. Een kleinkind is echt het mooiste geschenk dat er is, het klinkt cliché maar bij mij is dat echt zo. Elke vrijdag haal ik haar van school en ook in de schoolvakanties is ze bij ons, dan spelen en tekenen we samen. Ik heb 40 jaar in de mode gewerkt als styliste en verkoopster, ik deed mijn werk met hart en ziel, toen ik met pensioen ging miste ik mijn klanten en collega’s. Maar dat heeft niet lang geduurd, ik heb mijn tijd zinvol ingevuld en ik geniet ten volle van het leven. Ik doe alleen maar de dingen die ik graag doe en dat is ook er regelmatig op uit trekken voor enkele dagen met mijn lieve echtgenoot, en lekker uit eten gaan. Mijn geheim om gezond en gelukkig ouder te worden (dat heb je natuurlijk niet altijd in de hand): als je relatie goed zit en je elkaar de nodige vrijheid gunt, als je goed kan praten met elkaar, als je kan genieten van de kleine dingen in het leven en tevreden bent met wat je hebt, als je niet vergeet jezelf graag te zien, dan kom je al een heel eind. Geluk zit in zoveel kleine dingen, een kind dat lacht, een kwetterende vogel in een boom, je moet het alleen willen zien, ik hoef echt geen grote dingen mee te maken om gelukkig te zijn. En mijn partner zegt regelmatig dat hij mij graag ziet en dat ik er goed uitzie, dus dat maakt mij ook wel zelfzeker en dat straal ik dan ook wel uit. 😘 Zo dit wou ik even met jullie delen om te laten zien dat er nog zoveel leuks op je pad kan komen als je de 60 voorbij bent!” 
🙌 Wij supporteren natuurlijk voor Vera-Maria, vanaf donderdag 2 december in 1 Jaar Gratis op Eén
FOTO: eigendom van Vera-Maria Sagaert, gepubliceerd met haar toestemming.