E-smog en straling aan je hoofd.

 

We kregen de volgende vraag van Wifty lezeres Annemie voor natuurarts Stef Mintiens. Lees hieronder zijn antwoord.

Beste Heer Mintiens,

Ik heb Bechterew en fibromyalgie én een probleem met GSM-straling en kan slechts heel kort met een GSM bellen daar ik hevige oorpijn krijg. Ook met ‘oortjes’ tijdens een rondleiding van een gids in musea enz. heb ik problemen door oorpijn.

Ik ben echter wel liefhebber van de huidige mogelijkheden zoals smartphone, Ipads, enz… maar durft die niet te kopen door mijn probleem. Ook in huis werk ik met een laptop maar niet draadloos. Nu moet ik binnenkort een nieuwe GSM kopen en had me liever een smartphone aangeschaft, maar ik durf niet. Ik ken een zelfstandige interieurspecialist die zijn zaak heeft laten uitrusten met allemaal draadloze computers en sindsdien heeft hij enorme spierproblemen en kan van de pijn nog met moeite plaatsingen doen bij de mensen.

Mijn vraag naar u toe is: ik veronderstel dat er geen oplossing is voor mijn probleem en ik dan toch best niet draadloos werk op de laptop thuis en ook geen Ipad of smartphone aanschaf?

Met beleefde groeten,

Annemie

stefskiAntwoord van natuurarts Stef Mintiens:

Beste Mevrouw,

Dat kortegolf electromagnetische golven van steeds constante frequentie een nadelige invloed hebben op het functionneren van een menselijk lichaam is ondertussen meermaals aangetoond.

Hoe we daar kunnen mee omgaan is een genuanceerde en niet altijd even gemakkelijke oefening.

Ondertussen kunnen we stellen dat we niet meer kunnen “ontsnappen” aan de straling van Wlan en Gsm enzovoort. De netwerken zijn letterlijk overal.

Je kan ontsnappen door in een kooi van Faraday te gaan leven, maar da’s ook niet gezond.

Maar er zijn twee parameters die van belang zijn: de intensiteit van de blootstelling en de individuele gevoeligheid.

Iedere mens heeft een verschillende gevoeligheid voor invloeden van buitenaf.

Iedere mens heeft ook een afweersysteem dat op een verschillende manier kan reageren op die invloeden.

Je kan bijvoorbeeld een zeer grote gevoeligheid hebben voor wat dan “E smog” genoemd wordt en als je afweersysteem daar dan ook nog eens heftig op reageert, dan is dat niet zo eenvoudig.

Het langdurig bellen met een gsm geeft natuurlijk een intensere “stralingsbelasting” dan wanneer je maar af en toe kort belt of sms-t.

Oortjes, zo is uit onderzoek gebleken, zijn niet “gezonder” omdat ze blijken te werken als een soort “bliksemafleider” die de straling geconcentreerd geleiden naar een punt ongeveer een centimeter of drie binnenin je hoofd.

Belangrijk is dat je ’s nachts de invloed van de straling zo laag mogelijk houdt. Naast je GSM slapen is dus geen goed idee.

Een andere misvatting is dat “smartphones” belastender zouden zijn. Ze zijn ook “smart” omdat ze intelligenter omspringen met de energie die ze gebruiken, dus ook met de wattage waarmee ze uitzenden… de stralingsintensiteit dus.

Een nog vaak voorkomend misverstand is dat je best zo ver mogelijk van een gsm mast verwijderd woont. Dat is waar als je geen gsm gebruikt, maar als je wél een gsm bij je hebt gaat die veel krachtiger moeten uitzenden om contact met de mast te behouden, dus wordt die veel belastender voor wie hem bij zich draagt .

In de rand nog enkele tips: Bergkristal en zwarte turmalijn, twee halfedelstenen, blijken een “compenserende” werking te hebben op de nadelige invloed van E smog. Dat is empirisch vastgesteld en er is tot nu geen wetenschappelijke verklaring voor.

Allerhande toestelletjes, blokjes, hangertjes etc die claimen gsm straling tegen te houden …. nu ja … dat kan je makkelijk controleren: als je nog kan bellen met je gsm werkt het niet.

Veel succes,

Stef

Opwarming is duidelijk zichtbaar na 15 minuten bellen.