Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag, met als campagne thema dit jaar Be Bold For Change. Een perfect thema voor deze woelige tijden, en of het tijd is voor verandering!

Dit jaar kwamen al miljoenen vrouwen op straat om hun ongenoegen over de genderongelijkheid te uiten @ Women’s March 2017, wereldwijd een serie protestmarsen die op 21 januari gehouden werden om te protesteren tegen de nieuwe Amerikaanse president T. en zijn beleid. Pussyhat Project riep alle deelnemers op om roze mutsen te breien in de vorm van een kattekop en zo werd de pink Pussyhat hét symbool van solidariteit tijdens de marsen.

Echt, er werden zoveel mutsen gebreid wereldwijd dat er een tekort aan wol was, hahaha! En de Pussyhat verovert de wereld. Zelfs op de catwalk, tijdens de Fashion Week in Milaan, droegen de modellen van de Italiaanse ontwerpster Angela Missoni pink Pussyhats. Op z’n Missoni’s natuurlijk, Angela noemde het een protestcollectie.

Wifty’s Solidariteitsstaking

De Internationale Vrouwendag valt ook samen met ‘A Day Without A Woman‘, een algemene staking gepland door de organisatoren van de Women’s March in Washington, in meer dan 30 landen gaan vrouwen én ook mannen fysiek of virtueel in staking.

Met deze staking protesteren we tegen het huidige sociale, wettelijke, politieke, morele en verbale geweld tegen vrouwen wereldwijd, van Trump tot IS, van religieuze leiders tot vrouwonvriendelijke politiekers.

Je kan op verschillende manieren deelnemen aan de staking, door niet te gaan werken of geen huishoudelijke taken te doen (als je dit kan doen natuurlijk, niet iedereen heeft de middelen of de mogelijkheid om te staken) of door mee te doen met de #GrabYourWallet campagne en te kiezen om alleen geld uit te geven aan bedrijven die de gelijkheid van vrouwen ondersteunen.

Wifty Ontbijt Staking

OF door deel te nemen aan de Wifty Ontbijt Staking! Kom wat later op je werk of ga helemaal niet en laat je huishoudelijk werk thuis liggen.

Alleen staken is niet gezellig, dus roepen we alle vrouwen op om samen met ons te komen ontbijten. Ondertussen kunnen we praten over wat we anders willen zien, wat er moet veranderen en kunnen we plannen maken.

Liefst mét een pink Pussy Hat natuurlijk! Je hebt nog tijd om de muts te breien, hieronder vind je patroon + uitleg. Als dat niet meer lukt, zorg dan dat je iets pink in je haar draagt, een roze strik, bloem of sjaal.

Wifty Bold For Change! Zo zijn we solidair met ‘A Day Without A Woman’ en de ‘Pussyhat Virtual Global March’ op International Women’s Day.

WOENSDAG 8 MAART
Wifty Ontbijt Staking
Afspraak vanaf 8.30 uur 
@ LOCAL STORE
Everdijstraat 20 (Oudaan)
2000 Antwerpen

Laat ons even weten of je komt en hoeveel croissants we voor jou bij de warme bakker mogen bestellen. Stuur een mailtje naar wifty@wifty.be 

Of kom gewoon langs, we zitten daar tot 11.30 uur!

En breng al je vriendinnen mee! :-)

BREIPATROON PUSSYHAT

Gemaakt door Wifty Anouk met: 1 bolletje wol voor breinaalden 4-4,5.
Proeflapje van 10cm2: 27 steken op 30 rijen.
Voor je start, meet je best eerst de omtrek van je hoofd of meet de breedte van een andere muts en reken het aantal steken uit dat je nodig hebt.
Dit patroon is voor een hoofdomtrek van 54cm.

Stap 1
Zet 51 steken op.
Brei een boord van 7cm hoog in ribbelpatroon 3 steken rechts, 3 averechts.
Brei vervolgens gedurende 30cm afwisselend een rij rechts, een rij averechts.
Herhaal de boord.
Zet alle steken af.

Wifty Anouk met haar zelfgebreide Pussyhat.

Stap 2
Je hebt nu een rechthoekige lap met boven- en onderaan een ribbelpatroon.
Vouw de lap langs de averechtse kant dubbel.
Stap 3
Naai de zijkanten met dezelfde wol aan elkaar.
Stap 4
Draai de muts nu met de rechtse kant naar buiten en… klaar. Opzetten maar, die Pussyhat.

 

 

#pussyhatglobal #BeBoldFOrChange #WiftyBoldForChange

helene@wifty.be ism Anouk Van Hoofstadt