〈 WIFTY BACK TO THE FUTURE 〉 Wat heeft 2020 jou geleerd? En wat heeft 2021 voor jou in petto? SAN DE WILDE reageerde op onze Wifty vraagjes. 
San emigreerde eind 2018 met haar man naar Ibiza. Daar maakt ze furore met haar Wishfulfilling Weaving, prachtige weefcreaties, handgeweven op een traditioneel houten weefgetouw, haar focus ligt op weefcreaties van kwalitatieve alpacawol. Dat lukt perfect, want ze hebben hun eigen alpacaboerderij, de allereerste in Ibiza. 
SAN: “2020 is voor mij het jaar waarin ik heb beseft dat het leven als ‘eilandbewoner’ anders en uniek is. In 2020 ben ik mezelf meer ‘eilander’ beginnen voelen. Ik ervaarde het gevoel van dat vaak geopperde ‘levensgeluk’ waar mensen over praten als ‘eilander’. Ik ben iemand die op momenten graag alleen is en het leven op een eiland draagt hier enorm aan bij. Je kan je hier best snel gaan ‘vervelen’, wat ik alleen maar als positief ervaar. Er zijn hier gewoon minder prikkels en dat vind ik zeer aangenaam.
Ja hoor, Ibiza is een eiland van clubs, bars en massatoerisme, maar als je zoals wij twee jaar geleden deden in ‘el culo del mundo’ (het gat van de wereld) gaat wonen, ervaar je dat helemaal niet zo. Als ik dat zou willen – maar dat gebeurt zeer zelden – kan ik die prikkels wel makkelijk opzoeken aan de andere, veel drukkere kant van het eiland. Want wij behoren tot de noordelingen onder de eilandbewoners. Ik woon hier tussen het groen, met het strand en zijn immer betoverende horizon achter de hoek en verder omringd door de zee, de wind, de payeses (boeren), geiten, schapen en natuurlijk onze alpaca’s.
In 2020 heb ik beseft dat ik tevreden ben dat ik uit de ratrace in België gestapt ben. Die ene keer dat ik sinds onze verhuis terugkeerde naar België, werd ik echt overweldigd door De Overvloed aan alles en hoe velen zich daarin gedwee laten onderdompelen en meevoeren. In 2020 besefte ik dat de rust en het contentement dat ik hier ervaar, geeft me ruimte om meer creatief te zijn. Mijn weefwerk komt net dankzij de typische ‘eiland-verveling’ helemaal tot ontplooiing: alles op het tempo van het eiland, weet je wel…
In 2021 blijf ik rustig op hetzelfde elan voortgaan. Samen met mijn man bouwen we onze alpacafarm verder uit. We genieten van wat deze unieke dieren ons geven en geven dat zo veel mogelijk terug aan anderen en het eiland dat ons met open armen verwelkomde. Door onze weefcreaties, door onze farmbezoekers zo veel mogelijk alpaca-info en educatie mee te geven. Een voor mij perfect duet tussen Pachamama (mama aarde) en alpacamama…”
 Info over Wishfulfilling Weaving en Es Curals Alpacas: https://www.alpacasibiza.com