Geven & delen, we doen het veel te weinig.

Dat gaat van de juiste aandacht geven, tijd geven, liefde geven, geven & delen wat je teveel hebt, geven waar het nodig is, ervaringen delen, zomaar geven & delen…

Ik zie rond mij mensen mooie dingen doen, mijn neef Stef die in Gent elke zaterdag verse soep maakt voor de dak- en kanslozen, Jeroen & co die in Antwerpen de Geefpleinen organiseert, Hilde die een carrièreswitch maakte, van reclamebureau naar dak- en kanslozencentrum. 

Wij willen met Wifty ook aandacht geven aan Wifties die zich inzetten voor meisjes & vrouwen in nood.

Zoals Dokter Dilruba in Bangladesh. Wat een straffe vrouw!

Begin januari publiceerden we het pakkende verhaal van Willy Legendre over dokter Dilruba in Bangladesh. Willy reageerde op onze vraag om iets te schrijven over ‘Bengaalse vrouwen van 50‘.

We kregen veel reacties van jullie, Wifties die graag een gift wilden doen of zich afvroegen hoe ze dokter Dilruba konden helpen.

Wel, Willy Legendre is even in België en nu zondag 4 mei organiseren we een Wifties for Wifties avond.

Om beter te begrijpen wat dokter Dilruba zo bijzonder maakt als vrouw en om Willy Legendre zelf aan het woord te horen nodigen we jullie uit nu ZONDAG 4 MEI om 19 uur bij KOFFIE CR – Kronenburgstraat 17A – 2000 Antwerpen

Wij zorgen voor envelopjes, we vragen minimum 10 euro maar hopen oprecht dat je ietsje meer in het Wifties for Willy envelopje stopt. Willy bezorgt onze donaties aan dokter Dilruba en houdt ons op de hoogte via brieven aan Wifty.

Laat ons snel weten of je aanwezig wil zijn want de plaatsen zijn beperkt. Stuur een mailtje naar wifty@wifty.be met de vermelding Wifties for Wifties. Wij sturen je een bevestiging.

Liefs,

Hélène & Ann

WIE IS DOKTER DILRUBA?

Dokter Dilruba staat de laatste 20 jaar aan het hoofd van een tehuis voor verkrachte kinderen en verzorgt daar ook incest slachtoffertjes. Alle meisjes (sommigen net 12) zijn zwanger. Er is maar plek voor 40 kinderen, enkele jaren geleden was dat nog het dubbele, maar de nette buurt wil het tehuis niet in hun wijk. Dus vraagt de huiseigenaar steeds meer huur, gingen medische kosten de hoogte in en moest een deel van het project dicht. Dokter Dilruba heeft het niet makkelijk. Ze houdt het tehuis open met donaties vanuit het buitenland. Ze kan alle hulp gebruiken want er is maar één dergelijk tehuis voor verkrachte en zwangere kinderen in heel Bangladesh. En dat op een bevolking van 160 miljoen zielen waarvan de helft vrouwen.

Dokter Dilruba is een locomotief met een peperkoeken hart. Ze is gehuwd, heeft volwassen kinderen, ze had een succesvolle carrière als arts kunnen opbouwen of consultant voor een grote internationale NGO kunnen zijn, maar wou ‘haar tehuis’ niet in de steek laten.

WIE IS WILLY LEGENDRE?

Willy Legendre verliet in 1992 België om zich in te zetten als internationaal hulpverlener en ontwikkelingshelper. Hij richtte een onderwijsproject op voor straatkinderen in Bangladesh en hij werkte in oorlogs- en rampgebieden.

Nationaliteit: Antwerpenaar

Geboren: 06-02-1958

Interesses: ‘ni dieu, ni maitre’

Studies: Graphic design Sint Lucas

Chronologie van activiteiten:

  • – Art Director
  • – International war correspondent (freelance) foto + tekst
  • – International hulpverlener en ontwikkelingshelper (oa Artsen zonder Grenzen)
  • – Werkte in oorlog en burgeroorlog (Joegoslavië, Irak, Somalië), en natuurrampen (vulkaanuitbarsting Filippijnen, overstromingen Bangladesh, …), vluchtelingenkampen (Kenia, Ethiopië, Soedan, Chad, Bangladesh, Irak,…) en krottenwijken (Birma en Bangladesh)…
  • – Woont de laatste 20 jaar meestal in Bangladesh (met korte tussenstop in Londen)
  • – Oprichter van oa een onderwijsproject (studiebeurzenprogramma) voor straatkinderen (meisjes) in het zuiden van Bangladesh tegen de grens van Birma (ongeveer 600 meisjes kregen een studiebeurs, lagere school t/m universiteit)

Lees Willy’s verhaal over Dokter Dilruba op Wifty: www.wifty.be/willylegendre

KOFFIE CR: www.koffiecr.be