Gezond Gebak door Vanessa

Gezond Gebak door Vanessa

 

Er broeit iets bij Gezond Gebak – het brood lab van Vanessa. Ik was een paar weken geleden bij haar op bezoek in Gent om een voorraad héérlijk vers gebakken brood, madeleintjes, muffins, maantjes en Gentse protten in te slaan. Ik vroeg haar toen of ze wou nadenken over een WIFTY BROOD.

Een Wifty brood?” hoor ik jullie al denken. 

Tja, waarom niet? Vanessa bakt brood op maat. Een brood voor vrouwen omtrent 50, met gezonde ingrediënten, voor onze hormoontjes én voor onze feel good? Hahaha, dat zou geweldig zijn!

Maar eerst even vertellen waar die liefde voor bakken vandaan komt, Vanessa?

Vanessa (36): “Ik heb 11 jaar lang voor een bank gewerkt. Met alle crisissen en veranderingen werd de bank minder persoonlijk. Ik ben met passie begonnen maar daar bleef niets meer van over. Ik was op zoek naar iets nieuws en ik wist al snel dat ik iets wou doen met voeding. Ik volgde 10 jaar lang kookles. Ik kook en bak héél graag. Als kind al gaf ik spreekbeurten over én met taart, heel de klas blij! :-) 

Ik volgde ook een opleiding brood en banket bakker en ik ben uiteindelijk helemaal voor het bakken gegaan, onder het toeziende oog van mijn vriend Stef (natuurarts Stef Mintiens). 

Mijn filosofie sluit aan bij de praktijk van Stef. Veel mensen blijken intolerant voor tarwe, koemelk en suiker. Ik wilde me onderscheiden. Waarom dan niet aansluiten bij die nood aan brood en gebak gemaakt met gezonde ingrediënten? In de optiek dat we die kunnen verdragen en verteren. Het alternatief: speltbloem, buffelboter en ruwe rietsuiker. 

Ik bied nu een waaier aan van gezonde broden en koekjes. Heel belangrijk, we werken met zuurdesem, dat is heel zacht en veel beter voor de vertering. Een hele uitdaging, want bakken met desem is minder makkelijk dan bakken met gist, het proces duurt veel langer. Maar desem geeft wel een mooiere smaakontwikkeling aan brood.

We hebben geluk dat we hier in de buurt van Gent een molenaar hebben, die al zijn meel met windkracht of waterkracht maalt. Met super mooi meel als resultaat.

Ja, ik word er vaak lyrisch van! :-)

We maken dus een preselectie voor onze klanten, we werken alleen met gezonde ingrediënten. Onze klanten weten dat er géén tarwe in het brood zit. Het brood dat je bij de bakker of in de supermarkt koopt zit vol broodverbeteraars, suikers en vetten. Ons brood is heel transparant, je weet wat je eet.” 

Ik hou van mensen zoals Vanessa, die heel puur met eten bezig zijn. En of ze een WIFTY BROOD wil samenstellen?

Het mag iets speciaals zijn, Wifties zijn prettig gestoord, dus liefst een Wifty brood met een hoek af, rekening houdend met onze hormonen én onze AbFab kant. :-)
Gisteren stuurde Vanessa me een eerste ontwerp:

11081036_10205707150668293_4090875639774876126_n“Half haver voor de hormoontjes + half spelt met cranberries (goed voor de blaas) en chocolade (feel good).”

Fantastisch Vanessa! Je snijdt van elke kant een sneetje, eerst hartig, dan zoet!

 Het exclusieve WIFTY BROOD is nog niet te koop. Ik ga morgen langs bij Vanessa om uitgebreid te proeven. Van zodra alles Wiftyproof is komt het WIFTY BROOD mee op de website van Gezond Gebak. In afwachting kan je daar al terecht om andere lekkere broden en koekjes te bestellen: http://www.gezondgebak.be

Lekker!!

helene@wifty.be

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA