Schermafdruk 2015-04-13 12.44.51
Hélène en ik ontmoetten journaliste Corry Hancké voor de eerste keer tijdens onze fantastische fotoshoot voor De Standaard Magazine. De reportage steeg boven onze verwachtingen uit. Niet alleen dankzij de foto’s van Mous maar ook dankzij het bijbehorende verslag van Corry.

De reportage was zoals we het wilden: àf!

Corry is een échte Wifty. Het viel ons meteen op hoe gevat en al even prettig gestoord ze was/is.  Een no-nonsense aanpak. Een vrouw met ballen.  Een puike pen.

Een logische stap om Corry uit te nodigen als guestblogger op onze webstek. Gelukkig zei ze ‘ja’. Haar eerst bijdrage is al meteen een eye-opener. Uiterst herkenbaar. To the point. Zonder veel franjes. Bàm.

“Twee vriendinnen van mij flirten met de vijftig. De ene is iets jonger, de andere heeft haar vijftigste verjaardag enkele jaren geleden gevierd.

Ze kennen elkaar niet en toch vertellen ze me dezelfde verhalen. Hoe ze langzaamaan vaststelden dat hun partner meer buiten dan thuis was, hoe hij almaar meer moest vergaderen, plannen en organiseren en hoe zijn aandacht niet meer op hen maar op zijn tablet was gericht.

‘Hou je nog van mij? ‘ vroegen ze. De ene man haalde zijn schouders op: Wat een vraag. Hij diepte zijn gsm op en begon zijn mails te checken. De andere echtgenoot antwoordde: goh, dat vraag ik me ook af.

Daar stonden mijn vriendinnen dan: hun stevige, onverwoestbare relaties van twintig, dertig jaar oud bleken plots broze, geërodeerde constructies te zijn. Hun steun en toeverlaat bestond alleen nog in hun gedachten, in werkelijkheid had hun partner wel andere dingen aan zijn hoofd.

Het was zwaar voor mijn vriendinnen. Maar allebei hebben ze beslist dat hun leven meer waard was dan deze eenzaamheid in een relatie. De boedel werd gescheiden, het huis verkocht. Liever alleen, maar volop in het leven staand, dan met zijn tweeën verveeld door de dagen strompelen.

Ze hebben het moeilijk, mijn vriendinnen. Ze rouwen voor de man die er niet meer is, ze treuren om de niet ingeloste verwachtingen.

Maar ze groeien en ze worden zelfzekerder. Binnenkort staan daar twee prachtige vrouwen die bewust rond hun vijftigste gekozen hebben om een nieuw leven te beginnen. Ik ben zo fier op hen. (Corry)

 

 

 

@Ann