“Mijn gezicht vertelt mijn leven”
Vandaag in de krant, Wifty muze JEANNINE (86): “Wakker worden is altijd een feest, elke dag opnieuw. Met rekoefeningen in bed trek ik de festiviteiten dagelijks op gang. Dan buig en strek ik mijn benen, zie ik mijn felgelakte teennageltjes en word ik instant vrolijk. En dag mag de buitenwereld weten: ’s ochtends krijgt iedereen van mij een vrolijke, luide en vooral welgemeende ‘goeiemorgen’. Jeannine wakker, iedereen wakker’, zeggen mijn buren altijd.
Ik zing van ’s morgens tot ’s avonds laat. Wie geen plezier beleeft, verliest levenskracht. Ik ben een fiere vrouw, maar geen vrouw die haar leeftijd per se wil wegsteken. Botox of andere cosmetische ingrepen? Dat zou ik zelfs zonde vinden. Mijn gezicht vertelt mijn leven. In mij huist nog steeds die jonge vrouw, dat meisje, die puber van weleer, maar tegelijk ben ik de mama van twee kinderen, de mammie van twee kleinkinderen en een vrouw die passioneel kan liefhebben. Al die rollen maken me sterker, en dat mag ook uiterlijk gezien worden. Wat ik in de spiegel zie werk ik bij met een streepje rode lipstick en een dikke knipoog. Een beetje parfum op, een mooie outfit en pumps aan en hup, ik kan de wereld aan.
Nog zo’n geheim wapen van me is mooie lingerie. Ook onder mijn kleren moet het plaatje kloppen, want er kan altijd iets onverwachts gebeuren. En dan heb ik het niet over amoureuze escapades. Stel dat ik onwel word en ze met de 100 afvoeren, dan heb ik toch maar een mooi setje aan, redeneer ik altijd. Mijn motto is: pak aan wat je krijgt en maak er iets moois van. Ook – en vooral – als het leven tegenzit. Bijna twintig jaar geleden is mijn man Vic overleden. Hij blijft mijn allergrootste liefde. De mooiste man van de wereld, die ik op mijn zeventigste eerde met een tattoo op mijn onderbeen. Ik mis hem nog elke dag, maar tegelijk blijf ik dankbaar. ‘Ik ben mooi overgebleven’, zeg ik altijd, met de steeds aanwezige honger naar beleven, naar genieten, naar nieuwe ervaringen. Ik blijf verliefd op het leven.” ❤️
Soms valt de appel niet ver van de boom. Jeannine gaf niet alleen haar goede looks, maar ook haar levensenergie door aan dochter Hélène (62). Met ‘Wifty’ wil zij op haar beurt andere vrouwen enthousiasmeren voor een leven zonder houdbaarheidsdatum. “Mijn mama is altijd mijn muze geweest. Zij toont dat je nooit te oud bent om voluit te leven en leerde me dat het nooit te laat is om sexy te zijn, om opnieuw verliefd te worden, om nieuw werk te zoeken, om je leven om te gooien, om te verhuizen… Niet je leeftijd is van tel, maar wel wat je gedaan hebt en doet met je leven. Wij zijn pro-aging: dankbaar dat we ouder mogen worden. Wijzer en grijzer, met hoe langer hoe meer deugnieterij.
📕 De reportage ‘Flat Aging, leven zonder houdbaarheidsdatum’ met het interview met Jeannine + het stukje over Wifty kan je lezen in Weekend, de weekendbijlage bij HLN.
📸 Foto rechts bovenaan: Jeannine met haar dochter Hélène, co-founder van Wifty. Soms valt de appel niet ver van de boom.
🌅 Volg @vivajeannine op Instagram