Screenshot 2014-05-13 10.17.51Zet enkele wifties bij elkaar en wat krijg je? Een aangename middag vol met geanimeerde gesprekken. Van meest diepzinnige topics over rest van onze toekomst, alsook over het dag-en-nacht-verschil tussen Belgische en Amerikaanse hamburgers!  Over hoe je écht moet genieten van betere koffie dankzij de input van barista/zaakvoerder én Wifty Sabine Hermans die ook uiterst gepassioneerd kan praten over thee. En hoe ze die thee presenteert, dàt alleen al is een bezoekje waard. We verzekeren je dat je terugkomt!

Sabine Hermans kent haar zaak. Heeft een fijne horeca-neus en we willen haar initiatief 1000% steunen.  Loop zeker binnen – met de complimenten van het HA-team van Wifty, (HA staat voor Hélène en ik). Topvrouw, klassewijf én Wifty Sabine van Koffie CR in de Kronenburgstraat 17A in Antwerpen zal je met plezier én passie ontvangen.  Ik hou ook van de inrichting. Zonder teveel te verklappen: er staat een fijne lange toog waar je op makkelijke barkrukjes zit. Ook ideale plek als je alleen bent. In no time heb je -als je wil – een babbeltje met mensen naast je. Of met Sabine.

En dan wervelt Justine binnen.  Ze is Amerikaanse die al lange tijd in België woont.  Haar kijk op België en onze maniertjes zijn zo grappig. We hebben haar uitgenodigd om Wifty guest te worden. We kijken uit naar haar eerste artikels.

Dan zie ik een mooie etiketten. Prompt zet Sabine drie flessen voor ons. Een rode, een witte en een rosé. Van Chateau Castigno, Grâce des Anges. Biologische wijnen. Ik wil de rosé proeven. Sedert een minicursusje rosé proeven van Andy De Brouwer (dankzij  Teambuildingdays in de Ardennen onder leiding van een charismatische chief die jammergenoeg snel terug is vertrokken naar beter en straffer) ben ik helemaal into de betere rosé.  Andy De Brouwer is recensent in Knack Weekend en passioneel over wijnen. Ex van Sofie Dumont als dat eindelijk die eurocent doet vallen.  Hij heeft mijn kijk op het roze pissenwater helemaal doen omslaan. Wat ik daar mocht en kon proeven… mannekes. Wow.

Diezelfde belofte maakte Sabine ons. En jawel. 10/10. Ik heb onmiddellijk een fles gekocht (19 euro) die meteen in ‘lingerie’ werd ingepakt. Een voorkeursbehandeling die alleen bij de Rosé brut gebeurt. Maar ik kijk zo lief mevrouw.

Trakteer je zeker op een van die lekkere wijntjes. Wijnen kan je er ook kopen.
Bij het eerstvolgende  zonnetje installeer ik me op mijn terras en gaat die eraan! Ge-nie-ten!

En blijkbaar hebben we een neus voor de betere zaken. Sabines zaak Koffie CR staat in het nieuwe boek ‘ MUST DRINK‘  van Luc Hoornaert dat in juni verschijnt.

Praktische informatie:
Koffie CR (kofie, thee, wijnen, biosappen, gebak, quiche)
Kronenburgstraat 17 A
2000 Antwerpen

www.koffiecr.be

0477/72 40 34
Open:
ma – za – zo : 11 – 19u
do – vrij – 11 – 21u

Screenshot 2014-05-13 10.19.37

Screenshot 2014-05-13 10.18.02

 

 

 

 

 

Screenshot 2014-05-13 10.59.03