Bewegen om langer gezond en jong te blijven tijdens de zomer? Allemaal goed en wel, maar we zweten nu al uit onze schoenen dus hoe begin je daaraan? En kan het in slow-motion please?

Ja, ja en nog eens ja!

De ideale Wifty sport tijdens de zomer = aqua fitness! Een verfrissende manier om in shape te blijven, kilo’s te verliezen en de ideale sport voor spieren en gewrichten.

Sporten in water klinkt heerlijk als het buiten tropisch is, en dat is het ook. Oorspronkelijk werd het als revalidatie voorgescheven, omdat bewegen in water een lage impact heeft op spieren en gewrichten.

Maar al gauw had men door dat iedereen er baat bij had.

Amuseren in het water: aqua aerobics, aqua spinning, aqua zumba, aqua fitness, aqua gym… klinkt het niet dan klotst het! 

Het leuke is dat iedereen de sprong kan wagen, jong en oud, zwangere vrouwen, Wifties… Je hebt inderdaad het gevoel dat je in slow-motion bezig bent omdat het water je lichter maakt, maar je moet het niet onderschatten, het effect is dubbel door de weerstand. Trouwens, een half uur aqua fitness staat gelijk aan anderhalf uur fitness op het droge. 

Ook meegenomen: van sporten in water verlies je kilo’s en je spieren worden strakker, ook weer door die weerstand. Daarnaast krijgt je hele lichaam een massage en een lymfedrainage en cellulitus wordt aangepakt. Yep, je komt een pak lichter uit het water. Zelfs vapeurs lossen op in het water! ;-)

En het allerbelangrijkste, je wordt er vrolijk van. Als kind kon je uren in het zwembad of in de zee spelen, springen, plonsen en duiken, wat was dat heerlijk. 

Wel, dat gevoel krijg je helemaal terug tijdens aqua sporten.

Zoek een zwembad in je buurt waar je aqua whatever kan volgen of zwem door de golven en doe oefeningen in de zee.

Je werkt op een leuke manier aan je conditie, het is goed voor je hart en bloedsomloop, het is verfrissend én in slow-motion.

Wifty proof dus!

Go SPLASH!

 

Foto: Hélène Van Herck