Schermafdruk 2015-06-17 09.29.27
Via een oproepje op deze webstek zocht ik een (bijna-) Wifty om mee te werken aan een lifestylereportage. Heel veel leuke wifties reageerden. Leuk en nog een heel hartelijk dank. Ook Tanja’s dochter mailde enkele foto’s van haar mama.

Er werd beslist om voor Tanja te gaan. Haar sportieve uitstraling matchte sterk bij het verhaal én het mannelijke model.

Het is altijd een risico als je op basis van een foto beslist. Iedereen stuurt een foto waar je op je best staat. Toch ;-).

Tanja stapte uit haar auto en haar smile pakte ons helemaal in. Ze heeft een discrete je-ne-sais-quoi dat heel goed op foto’s ‘pakt.  Ook het mannelijk model was instant verkocht.

Na de reportage gingen we debriefen op een terras.

En je weet hoe dat gaat. Iedereen vertelt een beetje over vanalles. Tanja en haar man Eric hadden jaren geleden hun zeer succesvol restaurant verkocht om zich dan in de immo-sector te smijten.

Niet zomaar huizen kopen en verkopen, zoals wij ‘immo’ begrijpen. Haar man Eric doet àlles… eigenhandig. Hij bouwt zélf de appartementsgebouwen die ze later verkopen en/of exploiteren. Ook hun huis in Kapellen bouwde hij eigenhandig waarvan een deeltje de woning voor de ouders is. Kangoroewonen.

Schermafdruk 2015-06-17 09.29.12 Schermafdruk 2015-06-17 09.28.46
En ergens tussendoor bouwde hij nog zomaar eventjes een houten jacht!  Een boot met alles erop en eraan. Dit jaar ligt de boot in Korfoe waarmee ze straks twee maanden lang gaan rondvaren.

” Van de keuken naar de betonmolen? Van eten bereiden en serveren naar appartementsgebouwen optrekken!? Van een carrièreswitch gesproken. “

Ze vertelde ook dat haar man 24/7 bezig is. Dat ze hem nauwelijks ziet. Maar de vaste afspraak is dat ze de zomermaanden ook 24/7 samen doorbrengen. En dat gebeurt zo goed als altijd op de boot.

Wat een leven! Hard werken en dan twéé maanden niets.

Eigenlijk zou elk koppel dat moeten doen. Tijd hebben en vinden voor elkaar (en voor de kinderen). Stel je voor dat dit hét medicijn kon zijn om de veelheid aan scheidingen en burn-outs  tegen te gaan. Amai, de wereld zou er een stukje relaxter uit zien.

Tanja: ‘Je vroeg wat ik van het avontuur vind. De boot, het reizen, het is de droom van ons beiden.  Ons eigen restaurant uitbaten was ook een droom en dan beslissen om ermee te stoppen en alles te verkopen om meer te kunnen genieten van het leven in plaats van enkel keihard gestresseerd te werken, dat was voor mij niet gemakkelijk.

Maar ik was al snel blij dat we die knoop hebben doorgehakt. We werken nu nog altijd samen, ik doe de administratieve kant van de zaak zoals facturatie, leveranciers contacteren… en Eric, die bouwt.”

Tijd voor de 5 Wifty-vraagjes. 

Schermafdruk 2015-06-17 09.49.58
1) Minst leuk aan 50
We kunnen het niet ontkennen: 50 brengt rimpeltjes en grijze haren. Nog maar te zwijgen over de invloed van de zwaartekracht.

2) Leuk aan 50
Ik kan me nu iets meer permitteren en meer tijd vrijmaken om te genieten dan toen ik 30 was. Toen stond enkel veel en hard werken op het menu. Daar heb ik zeker geen spijt van en hard werken doen we nog, maar dit wordt afgewisseld met periodes van veel genieten.

3) Wat vind jij van de uitspraak of gezegde ’50 is het nieuwe 30’?
Daar ben ik het niet helemaal mee eens.  50 is wel een nieuwe mijlpaal en zeker niet oud zoals ik dacht op m’n 20ste.

4) Welke droom heb je nog voor je 60ste?  Of geen ;-)) 
Nog veel te kunnen reizen en ontdekken.

5) Jouw raad voor vrouwen die 50 worden
Nieuwe uitdagingen blijven aangaan en plannen blijven maken.

 

Schermafdruk 2015-06-17 09.29.48

 

 

 

 

 

 

 

ann@wifty.be