We vroegen een 70+ vrouw wat voor soort veranderingen ze in zichzelf voelt:
1. Nadat ik van mijn ouders, mijn broers en zussen, mijn echtgenoot, mijn kinderen, kleinkinderen en mijn vrienden heb gehouden, hou ik nu van mezelf.
2. Ik heb me gerealiseerd dat ik ‘Atlas’ niet ben… De wereld rust niet op mijn schouders.
3. Ik ben gestopt met ouderen te vertellen dat ze dat verhaal al vaak hebben verteld. Hun verhaal zorgt ervoor dat ze hun geheugen trainen en hun verleden herbeleven.
4. Ik heb geleerd om mensen niet te corrigeren, zelfs niet als ik weet dat ze ongelijk hebben. De verantwoordelijkheid om iedereen perfect te maken ligt niet bij mij.
5. Ik geef vrij en genereus complimenten. Complimenten zijn een stemmingsverbeteraar, niet alleen voor de ontvanger, maar ook voor mij. En een kleine tip voor de ontvanger van een compliment, sla het nooit, NOOIT af, zeg gewoon “Dank u”.
6. Ik heb geleerd me geen zorgen te maken over een vlek op mijn blouse. Persoonlijkheid is belangrijker dan schone schijn.
7. Ik loop weg van mensen die mij niet waarderen. Ze weten misschien niet wat ik waard ben, maar ik wel.
8. Ik blijf kalm als iemand het vuil speelt om mij te ontlopen in de ratrace. Ik ben geen rat en ik zit ook niet in een race.
9. Ik schaam me niet meer voor mijn emoties. Het zijn net mijn emoties die me menselijk maken.
10. Ik heb geleerd dat het beter is om je ego los te laten dan een relatie te verbreken. Mijn ego isoleert me, terwijl relaties me nooit in de steek zullen laten.
11. Ik heb geleerd om elke dag te leven alsof het de laatste is. En vooral alsof het de eerste is!
12. Ik doe wat me gelukkig maakt. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk en dat ben ik aan mezelf verplicht. Geluk is een keuze. Je kunt op elk moment gelukkig zijn, kies er gewoon voor!
❤️ Hupsakee, zeker niet wachten tot je 60, 70 of 80 bent om deze wijze raad in daden om te zetten!