Wat denken kunstenaars over liefde. Zij kijken op een àndere en eigenzinnige manier naar de wereld. “Wat is dat een moeilijk psychotisch examen….Born (1949) as Sweetlove William, 3 kinderen, 4 kleinkinderen….allemaal Sweetloves. Veel passionele liefdes,” was de eerste reactie van kunstenaar William Sweetlove op onze Midlove-vraagjes.

“Moeilijk! Ik dacht eerst het te laten liggen maar in een vroeg zondagmorgen moment (zondag is ook zo’n mathematische creatie) ben ik aan de antwoorden begonnen.”

Sweetlove’s unieke visie:

Wat betekent Liefde voor je? Hoe moeilijk is liefde voor je?

LOVE. Daar geraken we nooit uit. Het gebeurt op de meest ongecontroleerde momenten, je leven lang gaan die flitsen door je kop. Je vindt geen antwoord. Het is als een droom onbewust sturen.

Love is in the air zegt men. Is dat dan een gaswolk? Een spuitbus die liefde kan vernevelen? De geur van camembert misschien?

Kun je het voorstellen of vastpakken?

Hoe groot is het volume van de liefde, wat is het soortelijk gewicht?

Voorstellingen, mentale beeldvorming, ceci n’est pas une pipe?

Over passie…

Ja, ik ben passioneel maar hoelang duurt een passie?

Iedereen streeft naar dé liefde? Bestaat die volgens jou?

Liefde is een combinatie van een ongecontroleerde impulsen, gefilterd  door de zintuigen. De eerste eyecatch.
Het rationele gaat op nul staan.
De aantrekkingskracht van 220 volt, de klik zegt men vaak. Het heeft ook veel ook met fysieke aantrekking te maken. In verschillende culturen en religies wordt het anders omschreven. Denk aan de Kamasutra voorstellingen in de tempels. Het heeft iets lijfelijks dat met het menselijk instinct te maken heeft. Kan de wetenschap daarop antwoorden? Nooit.

Wat is jouw geheim om het te doen slagen?

Opwinding, affectie, verlangen allemaal zeer hevige emoties die door je stromen. De psyche, het centrum van de emotie is nog ondoordringbaar. Alle emotionele connecties en ervaringen spelen een rol bij het liefde proces, je kan ze niet bedwingen. Ze leven in de hypofyse ,zo’n klein ding in de hersenen. De hersenen stimuleren de aanmaak van stoffen, hormonale stuwing, die je in brand steken, de driften aanwakkeren, de roes.

Kijk om je heen naar de vogels, dieren  of vissen.  Sommige koppels blijven bij elkaar, anderen gaan iedere dag op een korte jacht. De culturele erfelijkheid heeft al vastgelegd hoe je moet leven …gezin, nakomelingen…..

Liefde is de hoogste individuele emotie en voor ieder anders.”

William Sweetlove – geboren in Oostende -is een post-moderne kunstenaar van hedendaagse ‘stillevens’ met een enorme zucht om het alledaagse te observeren, consumeren en reproduceren.

William Sweetlove exposeert inmiddels solo en met de Cracking Art Group wereldwijd en kent vaste vertegenwoordiging in onder andere Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Scandinavië, Turkije, de Verenigde Staten en België. Aan het werk van de kunstenaars zijn talloze boeken gewijd en het werk van William Sweetlove is, en wordt, inmiddels aangekocht door musea en de meest vooraanstaande particuliere- en bedrijfscollecties. (Kunsthuizen.nl)

Bekijk zeker de website van William Sweetlove

Bewonder nog meer van zijn kunstwerken op de site van databank.kunsten.be

Foto’s 1 en 2 @ Bart Ramakers
Andere foto’s van William Sweetlove

Midlove Sweetlove en Panamarenko by Bart Ramakers

Midlove William Sweetlove

Midlove William Sweetlove

❤️ VOLG MIDLOVE OOK OP FACEBOOK, KLIK OP HET LOGO: