We’re looking for World Wide Wifties, women over fifty from all over the world. On the road, traveling, working, retired, foreign friends… Share your story! We want to know all the Wifties in the world! :-)

In maart had ik 2 Belgische Wifties op bezoek in mijn B&B Bela Bahia.

In maart had ik 2 Belgische Wifties op bezoek in mijn B&B Bela Bahia.

Cristina (55) – Bahia, Brazilië.

Vandaag word ik vijfenvijftig. Ik kan er op een bepaalde manier niet echt bij. Vijfenvijftig, waar zijn die jaren plots naartoe? Nog niet zo lang geleden, lijkt het, pakte ik twee koffers, stak de kat in een bench en ruilde België voor Brazilië. Ik was toen net geen vijfenveertig.

Tien jaar geleden dus. Het lijkt of de tijd heeft stil gestaan en toch is er zoveel gebeurd in al die jaren. Een scheiding, een nieuwe relatie en een huwelijk, een eigen B&B, het leren van een vreemde taal, het integreren in een onbekende cultuur…

Leven aan de rand van een bulderende oceaan, het met veel minder moeten doen dan vroeger. Maar ook met veel meer.

Omdat dit jaar een mijlpaal is, het afronden van een descennium, is het tijd om even bij de dingen stil te staan. Mijn man en ik doen dit op elk van onze huwelijksverjaardagen. Hoe was het afgelopen jaar? Doen we op dezelfde manier verder? Wat kan er beter? Waar moeten we op letten?

Ik heb het dit jaar eens algemeen herbekeken, dat leven van me. Is het allemaal nog zoals ik het wil of houdt dit leven mijn andere dromen tegen?

En zo werd het heel erg duidelijk dat ik aan verandering toe ben. Enkele dromen, die al heel lang spelen en die perfect combineerbaar zijn, beginnen weer meer en meer bezit van mijn hoofd te nemen. Het zijn dromen die, mochten ze uitkomen, mijn leven drastisch zouden veranderen en daar wil ik me graag mee verzoenen.

Stap voor stap, niets overhaasten, maar het doel voor ogen houden, dat is wat me nu te doen staat. En als het zover is, ben jij de eerste die het hoort.

Mijn Wifty-tip? Vrijheid! Zorg dat je die altijd kan hebben, zodat je, waar je ook bent en met wie, je kan doen wat je ook werkelijk wil doen. Je bent nooit of nooit te oud om te blijven gaan voor je dromen.

Bedankt Cristina, een gelukkige verjaardag van ons allemaal en we zijn heel benieuwd naar jouw dromen en plannen. Hou ons op de hoogte!

WIFTIES (Women over Fifty) ALL OVER THE WORLD, WE WANT TO KNOW YOU! Please send an e-mail to helene@wifty.be with  your story, your opinion about 50+ and your Wifty advice. Please include a photo. THANK YOU!