OLYMPUS DIGITAL CAMERAYep, Hans en ik zijn zot van Brugge. Net alsof je in een teletijdmachine stapt. Wat een geschiedenis! En de mix aan nationaliteiten daar op bezoek zijn ook de moeite. Op een terrasje alles gade slaan dus. Of nog liever in een koets met paard, want dat probeer ik elke keer weer af te dwingen om hélemaal terug in de tijd te gaan.

Zaterdag was ons doel het originele pop-upproject van driesterrenchef Gert De Mangeleer, ondergebracht in een mooi herenhuis aan de Vismarkt in het hartje van Brugge. Zoals je vorige week bij Ann al kon lezen verhuist driesterrenzaak Hertog Jan naar een nieuw adres en komt er in de huidige locatie een nieuw culinair project: een eigentijdse bistro.

Ondertussen amuseren de Europese chef van het jaar Gert De Mangeleer en topsommelier Joachim Boudens zich in Yellow Bistro, helemaal in de sfeer van Veuve Clicquot die het project sponsort. Tot eind mei kan je er terecht voor lunch en diner. Gert serveert ook daar lokale, verse seizoensproducten en Joachim stelt de lekkerste wijnen voor.

Ik at als voorgerecht heerlijke hoppescheuten van ‘Luc Lagasche’, Hans koos voor gegrilde puntpaprika, gevuld met verse geitenkaas, groene olijf en ansjovis. Als hoofdgerecht genoten we allebei van een mooie kabeljauwfilet, gebraden in de oven met gestoofde spinazie en zuiderse aroma’s. En het dessert? ‘A la minute’ gedraaid vanille-ijs en ’tartine russe’ met citroen. Mjammie!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet allerleukste vond ik naar het pop-uptoilet gaan, want niemand minder dan de driesterrenchef zelf hield galant de deur voor me open en we raakten aan de babbel. Leuke man trouwens, die Gert! En op een wip en een gauw stond hij met een I LOVE WIFTY kaartje in zijn hand te poseren voor zijn keuken en riep hij zijn koks toe: “Hee jongens, I LOVE WIFTY in da house!” en kon ik het gaan uitleggen. Super grappig!

Lekker eten, Leuke mensen, Leuke plek. De drie L’s die voor Ann en mij héél belangrijk zijn om een restaurant of bistro het Wifty Proved label te geven.

Voila, en Yellow Bistro is 100% LLL! Check it out!

 

Yellow Bistro, Braambergstraat 10, Brugge.

Voor reservaties: www.yellowbrugge.be

Van 28 februari tot 31 mei, van 12 u. tot 15 u. en van 18 u. tot 22 u.