’12 jaar en 4 maanden geleden kwam de dag, het breekpunt van mijn leven. Het leven mét en het leven zonder jou.’ Hugo (60) deelt een mooie verjaardagswens.

Schermafdruk 2016-07-21 11.34.17
Hugo’s vrouw overleed 12 jaar geleden en 4 maanden. Ze zou dit jaar 59 geworden zijn. Hij schrijft een bijzondere ‘verjaardagswens’. Voor haar. Eerlijk. Stil. Rauw. Mooi. Je voelt nog steeds een prachtig verhaal, een mooie liefde. 
Maar ook het verdriet om het blijvende gemis.

Maar Hugo straalt zoveel positieve kracht uit dat we zijn stukje willen en mogen delen. Omdat verdriet bij het leven hoort. De dood bij het leven. Omdat zijn grote liefde geen 59 jaar kon worden. Omdat hij dag na dag erin slaagt om dit stil verdriet te ‘parkeren’ naast zijn nieuwe leven. Loslaten…

“VERJAARDAG……Vandaag zou je 59 geworden zijn. Ik leerde je kennen toen je 15 was, ikzelf was een jonge snaak van 16 en ik werd verliefd vanaf de eerste seconde dat ik je zag. Ik hoefde niet na te denken, ik voelde het in elke vezel van mijn lichaam. We verkeerden 7 jaar en waren 25 jaar getrouwd.

En toen ging je heen.

Ons huwelijk was zeker geen sprookje. Je had altijd die onrust, die uitersten maar in mijn ogen was en bleef je de mooiste vrouw van de wereld. Je was mijn tweede ik. Je maakte me dikwijls kwaad maar elke morgen als ik je zag sloeg mijn hart weer over. Liefde en lust.

………. 12 jaar en 4 maanden geleden kwam de dag, het breekpunt van mijn leven, het leven met en het leven zonder jou….

Gelukkige VERJAARDAG “Jantje”, zo noemde ik je in goede dagen. Eliane als je me op de kast joeg.

Ik mis je nog elke dag.

Het was pas verleden jaar dat ik je kon loslaten, het een plaatsje kon geven. Dank je voor alle jaren samen, voor goede en kwade dagen, ze waren allen de moeite waard.

En vermits ik niet geloof in een “god” of “hiernamaals” zie ik je nooit meer weer maar niets of niemand kan me je afpakken want ik draag je voor altijd in mijn hart!

Happy birthday schat…ik zie aa geere….xxx

(Opgetekend: donderdag 28.07.2016)

Wie is Hugo?

Schermafdruk 2016-08-02 09.55.06

“Ik ben Hugo Geeraerts, pas 60 geworden en 12 jaar weduwnaar.

Mijn zaak heb ik 3 jaar geleden doorgegeven aan mijn 2 zonen en vanaf dan laat ik het zwoegen aan anderen over. Ik ben vrijgezel, geen singel want dat klinkt negatief ;-). Verder ben ik gek op een glimlach dus probeer ik mijn “FB-schrijfsels” wat leuk te maken.

“Maak van elke dag een gelukkige dag!” is de boodschap van mijn groot voorbeeld Epicurus. 

 

ann@wifty.be

 

8 Comments
 • Francoise

  Beantwoord

  Mooi….

 • Nil Broux

  Beantwoord

  Zo puur en mooi….!

 • Sabine

  Beantwoord

  Beste Hugo,
  Wat kan het leven toch fijn zijn als je zelfs je grootste verdriet en verlies een plaats kan geven …waar het voor altijd zal bewaard
  Blijven…in je hart!!

 • Liliane De Munck

  Beantwoord

  Mooi.
  Zeer mooi en pakkend verwoord, dit moet een zware tijd geweest zijn voor u, mooi maar ook wel beetje triest na al die jaren.

 • Ria Wouters

  Beantwoord

  beste Hugo,
  ik denk te begrijpen hoe jij leeft. 6 jaar geleden overleed mijn grote liefde, vorig jaar mijn beste vriendin , en bij een serieuze inbraak stalen ze nog mooie herinneringen aan die mooie tijd. Loslaten leer je wel op die manier. Je wordt een stukje wijzer en apprecieert de waardevolle momenten in het leven des te meer.
  Koester de mooie herinneringen, en ‘k wens je nog veel geluk.

 • Nancy Duerinckx

  Beantwoord

  Mooi om dit te delen Hugo.
  Ben zelf mijn eerste, grote liefde 27j geleden verloren aan zelfmoord.
  Het lijkt wel gisteren.
  MOETEN we loslaten?
  Ik heb er 20 j mee gevochten en probeer nu de mooie herinneringen te koesteren,maar Echt loslaten NOOIT.
  Herinner ook jij de mooie momenten en pluk de dag.🤗

 • Tineke Skyfly

  Beantwoord

  Zo liefdevol, zo puur, zo oprecht…
  zo mooi ✌

 • Daisy de laet

  Beantwoord

  Ik versta je goed hugo nu byna 6jaar weduwe is zwaar ik kan het nog ni een plaats geven hy was 48jaar ik ook onze dochter was 10jaar op 4 maand was ik mijn man kwijt aan longkanker en 12 tumors hy voelde zich nooit ziek maar de dag van zijn dochter haar verjaardag feestje zakte hy ineen we zijn 4 weken later getrouwd was zyn wens op 28 september hy is gestorven op z7december vergeet hem nooit

Leave a Comment