Als deze 4 fitte vrouwen tussen 66 en 97 jaar je niet inspireren om te beginnen sporten?!

Deze geweldige dames zijn tussen 66 en 97 jaar oud. Laat je inspireren door hun motivatie om dingen te doen die niet vanzelfsprekend zijn op geen enkele leeftijd.

9TaoLeggingsScalePose_edit

Toa – 97 jaar

Toa is met haar 97 jaar waarschijnlijk ‘s wereld oudste yoga lerares. Ze begon 70 jaar geleden met yoga en geeft al 45 jaar les. Yoga is niet haar enige talent, vorig jaar juni danste Toa in America’s Got Talent voor Heidi Klum en Howard Stern. Toen die haar naar haar heupprotheses vroegen reageerde Toa: “Ik laat niets of niemand me klein krijgen.” Het is duidelijk dat deze yogi nog lang niet aan opgeven denkt.

 Diana-Nyad

Diane – 66 jaar

Diane is een straffe tante, 2 jaar geleden was ze de eerste persoon die de 169 km zwom van Cuba naar Florida ZONDER de hulp van een beschermende haaienkooi. “Haaien lusten toch geen oud vlees!” grapte ze. Ze had de overtocht al 4 keer moeten opgeven oa door een zware astma aanval en kwallenbeten. Haar boodschap: “Je bent nooit te oud om je dromen waar te maken.”

80_year_old_-_crossfit_-_womens_health_uk__medium_4x3

Constance – 80 jaar

Met CrossFit starten op 80 jaar?! Wow! CrossFit is niet voor pussies: gewichtheffen, atletiek en gymnastiek worden combineerd in één trainingsvorm. De oefeningen worden op een gevarieerde manier zo snel mogelijk uitgevoerd. Alleen al ernaar kijken is vermoeiend! Constance werd gefilmd tijdens zo’n CrossFit workout en meer dan 8 miljoen mensen bekeken naar haar workout video op Youtube. Haar advies: “Stop met klagen en zeuren over je gewicht of je stramme spieren. Sta op en doe iets!”

PhyllisSuesPeacock-1400x450

Phyllis – 92 jaar

Phyllis heeft een actieve levensstijl: skydiven, tennissen, wandelen, yoga enz.. Stilzitten is sterven voor deze kranige negentiger. Haar wijze raad voor een gelukkig lang leven: “Behandel je lichaam als je beste vriend. Doe alleen wat je graag doet en hou van jezelf. Door yoga op regelmatige basis te beoefenen blijven je lichaam en geest soepel. Zo word je 100!”

helene@wifty.be
5 Comments
 • Nathalie V.

  Beantwoord

  FAN-TAS-TISCH!!!!

 • marianne

  Beantwoord

  blijven bewegen is de boodschap, rust roest!

 • delphine

  Beantwoord

  ik zie het graag en ik wil het ook proberen maar ik heb zoveel last met mijn gewrichten dat ik zelfs niet lang kan wandelen… volgens mijn dokter moet ik blijven bewegen omdat het anders nog erger kan worden. allemaal goed en wel maar met pijn is er geen plezier aan… ook zou mijn voeding mee aan de oorzaak liggen van mijn gewrichtsklachten, een dieet zou wonderen doen, heeft iemand daar ervaring mee? bedankt en groeten, delphine

 • Monique Dijckmans

  Beantwoord

  Ik heb een hond gekocht.En wij doen gemiddeld 10000stappen per dag al wandelend Voel mij veel fitter en enkele kilootjes minder

 • Cristin

  Beantwoord

  berichtje aan Delphine
  voeding kan heel wat verlichting brengen als je veel lest hebt van je gewrichten. Voedingssupplementen kunnen hierbij ook ondersteuning geven. Ik stel voor dat je contact opneemt met een orthomoleculaire arts of een gezondheidsbegeleider om je te ondersteunen in je zoektocht naar fysieke verlichting.
  Cristin
  Life coach en wifty guest blogger

Leave a Comment