Screenshot 2014-06-25 12.26.19Even snelsnel door de Spar racen en pas toen ik  een shortcut nam tussen de schoonmaakmiddelen en conserven, zag ik ze liggen: Koetjesreep! Och, bestààt dat nog? Hoe lang geleden is het dat ik ze als 4-uurtje meekreeg van mijn moeder? Dat moet geleden zijn sinds mijn Kaboutertjes entree bij de Gidsen.

De ‘vergaderingen’ duurden van 14 – 17u. En ergens halfweg was het ons 4-uurtje.  Ik herinner me kleffe suikerwafels. Die de leiding dan zelf mee had. Ik lust nog steeds geen suikerwafels. Ik beschouw dat nu als een voordeel. De andere keer hadden we iets mee. Afhankelijk van de toenmalige budgetten, veronderstel ik.

De Koetjesreep verpakking zal doorheen de jaren een minimale restyling hebben ondergaan. Gelukkig is de delfsblauwachtige wikkel met koe gebleven. Nederlandser dan dat kan je het niet bedenken. Spotgoedkoop ook. Natuurlijk moest zo’n pakje mee naar huis. Eens testen of ze nog smaken. Echt lekker is het niet.  Spijtig. Ingeboet op smaak om het zo goedkoop te houden?

In ieder geval, ik hou er nog een leuke herinnering aan mijn kindertijd aan over.
In welke jeugdherinnering zit jij als je zo’n Koetjesreep zie passeren?