Vijftig worden is een milestone voor elke vrouw. Wat doet die 5 met Carolien?  ‘Meeste dromen zijn gerealiseerd. Misschien moet ik nadenken over wat ik wil achterlaten. We hebben geen kinderen.’

Carolien is pas vijftig geworden. Snotneus af dus. Ze is gekend om haar toffe stadswandelingen maar zes maanden geleden is ze gestart met een nieuwe zaak en dat geeft haar enorm veel energie.

 1. Wat is het minst leuk aan 50?

Eerlijk gezegd vind ik het momenteel allemaal nog geweldig! Het enige waar ik echt last van krijg is een slechter zicht. Ik heb geïnvesteerd in een funky bril, een roze natuurlijk, en het grote voordeel is dat die ook wat kraaienpootjes verbergt.

Mijn lichaam verandert ook dus qua kleding pas ik mijn stijl aan. Sommige outfits vind ik niet meer passen bij mijn leeftijd. Rokken, jurken en mouwen worden allemaal wat langer, schouderbandjes wat breder, … Ik kijk nu meer naar pasvorm en kwaliteit dan naar vergankelijke trends. Maar of dat nu minder leuk is?

2. Wat vind je leuk aan 50?

Ik ben blij dat ik het mag meemaken zoals ik me nu voel. Zes maanden geleden ben ik gestart met een nieuwe zaak en dat geeft me enorm veel energie. Sommige mensen doen het misschien net wat rustiger eens ze die kaap van 50 zijn gepasseerd, ik had meer het gevoel van ‘ik wil nog iets doen, iets ondernemen’ en geniet ervan met volle teugen.

Ik voel me goed in mijn vel. Mijn man en ik zijn net verhuisd naar hartje Antwerpen en beleven elke dag wel weer iets nieuws. We nemen ook de tijd om ervan te genieten. Je hebt maar 1 leven, en dit zijn onze beste jaren.

3. Wat vind je van het gezegde ‘50 is het nieuwe 30’?

De laatste tijd is die absolute verheerlijking van alles wat jong is toch aan het minderen en ik ben daar natuurlijk best blij mee. Je ziet fotomodellen op ‘leeftijd’, ondernemende vrouwen die eindelijk au serieux worden genomen. Actrices die niet meer worden afgeschreven eens ze de kaap van de 36 zijn gepasseerd. Kijk naar Judy Dench, wat een topwijf!

‘Age is a number’ en heeft vooral te maken met je ingesteldheid. Natuurlijk zijn jonge meisjes mooi, alle vrouwen zijn mooi, vooral wanneer ze zich happy voelen, blij met zichzelf. Gisteren was ik aanwezig op een lezing van Diane von Furstenberg en zij vertelde, become the woman you want to be, word de vrouw die je graag wil zijn. En ook ‘de belangrijkste relatie in je leven, is die met jezelf’.

En dat soort inzichten krijg je pas wanneer je ouder bent. En 50 is voor mij echt niet oud.

4. Welke droom heb je nog (of niet) voor je 60ste?

Goh, een moeilijke. Ik vind van mezelf dat ik al mijn dromen en zelfs meer heb gerealiseerd. Een super relatie die al 20 jaar duurt. Een geweldige stek in mijn favoriete stad Antwerpen, een inspirerende job die me de kans geeft heel veel mensen te ontmoeten. Een nieuwe zaak www.chocalicious.be die goed draait.

Misschien moet ik eens beginnen nadenken over wat ik later wil achterlaten. Kristoffel en ik hebben geen kinderen. Ik heb geen broers of zusters, dus het houdt op na mij. Een stichting in het leven roepen zoals Diane von Furstenberg is net iets te hoog gegrepen vrees ik, maar ik wil mijn leven, ervaring en eventuele nalatenschap wel delen.

5. Welke raad wil jij geven aan vrouwen die 50 worden?

Knip in godsnaam je lange haar niet ineens kort! Je leest soms op sites meningen over kapsels die ‘niet meer kunnen’ na je vijftig. Heb daar alsjeblieft lak aan, en dos je uit zoals je zelf wil, waar jij je goed mee voelt. Dan zie je er automatisch vrolijk, aantrekkelijk, en tof uit! En geniet. Van jezelf, je vrienden, kleine dingen, en grote dingen.

6. Hoe zie jij jezelf op je 80/90… (vrouwen worden steeds ouder én blijven actief. Dat vinden wij natuurlijk een fantastische evolutie. Kun je dat al visualiseren? 

Ik zou graag een excentriek oud vrouwtje worden met een gewaagde garderobe. Opgetut, volledig opgemaakt, lange haar opgestoken, in een kleurige outift paraderend door de Antwerpse straten en op mijn vaste adresjes een koffietje, gebakje, wijntje, … nuttigen, liefst met mijn man.

Carolien en man Kristoffel. Samen zijn ze één.
Zie je de een, dan volgt heel zeker de andere.

Carolien Krijnen Kristoffel François

Je kan bij Carolien Krijnen terecht voor:

AntwerpConnection Carolien Krijnen
Toffe stadswandelingen door Antwerpen aan te vragen via haar Antwerpconnection.com

en 

ChocAliciuos Carolien Krijnen

 

Chocoladeworkshops in Antwerpen via haar ChocAlicious.be