Ellendige afknappers! Lien (54) had online al enkele keren leuk gechat met ene Johan (57). Grappig, onderhoudend, relaxed. Ze zag er echt naar uit om hem te ontmoeten.

Tot ze hem live ontmoette. Lien vraagt zich dikwijls af wat mannen precies zoeken of verwachten van een vrouw. Dat zij wanhopig is en zich onmiddellijk aan zijn voeten gooit? Dat ze meteen hem gaat onderhouden? Dat hij ZIJN wishlist kan afratelen met de idee waarschijnlijk dat ik ‘ja en amen’ ga zeggen?

Je komt wat tegen en 6 op 10 keer draait het uit op een afknapper. ‘Heb ik daar mijn kostbare tijd ingestoken?’

De vele dating tips op Wifty lees ik graag en pas ik toe, gaat Lien verder. Zoals zeker niets te persoonlijks opvatten als je bijvoorbeeld bent afgewezen. En altijd iemand verwittigen dat je op date bent. Ik spreek zelfs met een vriend of vriendin af om me op een afgesproken uur te bellen. Het heeft me al vaker zeer elegant uit een saaie afspraak gered.

Ook de tip van zoveel mogelijk en zo snel mogelijk live af te spreken is geen overbodige luxe.

Hij kwam binnen en het startte vlot. Vraag me niet waarom maar na 15 minuten had hij het alleen nog maar over zijn ex! Geen speld meer tussen te krijgen. Nu ja, het konden zenuwen zijn. Schrik voor stiltes. Geen enkele keer heeft hij één vraag gesteld of belangstelling getoond in mij en mijn interesses en wereld. Niets.

Spijtig want eigenlijk wilde ik hem nog een kans geven. Maar dat heeft hij definitief verknald toen hij me nog sms’te. Ik hoopte dat hij zich wat zou excuseren. Niets. Hij vroeg of ik hem de volgende keer zou willen omrijden om hem te komen oppikken.

Ik heb zijn nummer meteen gewist én geblokkeerd. No time to waist. “

Nog meer afknappers die steeds opnieuw opduiken na onze dating-artikels

 • .. ik… ik. Keer op keer draaide hij het gesprek zodaning dat het over hem ging.
 • totaal geen hobby hebben en slechts een goede vriend (vertaal: jij bent zijn hobby en zijn gezelschapsdame. Alle input en initiatief zal vooral van jou komen. )
 • (Niet één drankje trakteerde hij)
 • toppunt van laksheid. Hij: ‘Heb je een eigen huis?’ Ik: ‘Euhm ja.’ Hij: ‘Oh, dan trek ik gewoon bij jou in….’ (en hij zag er het tegenovergestelde van een George Clooney uit)
 • geen contact meer met zijn familie of kinderen (Ojee, wat is daar gebeurd? Kan zijn dat je een pak miserie in huis haalt…)
 • drie keer getrouwd (u-hu)
 • stinken (kleren zagen eruit alsof hij recht uit zijn tuin kwam)
 • zijn gsm lag op tafel en hij keek meer naar dat ding dan naar mij. DO I say more?!
 • hij is extreem veganistisch (stond niet op zijn profiel vermeld anders zou ik nooit hem hebben aangeklikt. Ik ben met name dochter van een slager…haha)
 • op alles negatief: dé politiek, cultuur, werkzoekenden, vluchtelingen, dé Marokkanen, dé Turken,..

Zoals vele single Wifties heb ik ontzettend veel beleefd met die dates. Gelukkig heb ik er mooie vriendschappen aan over gehouden. Hopelijk zit er ergens een fijne man tussen die profielen. Het vraagt wat van je geduld én zenuwen. Ik laat het komen en minstens een keer per maand ga ik op date. Tot nu toe heb ik het me niet beklaagd. Want je komt ALTIJD thuis met een straf verhaal.

Onze raad?

 1. Misschien moeten mannen het volgend artikel op Wifty nog eens doornemen: 4 dingen die mannen zouden moeten weten als ze  op date gaan met een 50+ vrouw. 
 2. Als je merkt dat er zaken zijn die ontbreken op zijn profiel, zeker meer tijd stoppen om ernaar te vragen. Opgepast dat het geen kruisverhoor wordt. Perfectie bestaat niet. Ook niet bij jezelf en dus zeker niet in relaties (en al zeker niet bij mannen ;-)).

Ervaringen op dat vlak? Mail gerust naar wifty@wifty.be (we sharen je verhaal al dan niet anoniem).