Dating. Open brief aan de man die een 50-plus vrouw op date vraagt. “Beste mannen, jong en oud, je wil op stap met een bijzondere Wifty, dan zijn er 4 heel belangrijke zaken die je écht moet weten.”

Dating is een bijzonder proces. Geen makkelijk traject. Als er een ding is waar alle datingexperten het over eens zijn: blijf proberen en verwacht zeker niet dat je al bij de eerste date tegen je toekomstige partner aanloopt. Natuurlijk mag je geloven in sprookjes maar hey, we hebben al wat jaartjes op de teller staan. Het is zeker geen overbodige luxe dat mannen beseffen dat een 50-plus vrouw al meerdere watertjes heeft door zwommen. Ze hébben het een en het ander verwezenlijkt. Er zijn 4-tal zaken om mee rekening te houden.

Zij is nerveus

Heb je haar gevonden (via dating sites zoals Parship, of vrienden, of … ) en wil je met haar afspreken, hou er dan ajb rekening mee dat ze bloednerveus is om jou voor een eerste keer te ontmoeten. Het is nog steeds jouw verantwoordelijkheid om het meisje in de vrouw op haar gemak te stellen zodat ze zich veilig voelt. Dat lukt het best om af te spreken op een openbare plaats in de buurt, ergens waar veel volk is.

Zij weet heus wel wat ze wil

Wifties hebben ervaring en weten wat ze willen in het leven en wat ze wensen van en zoeken in  een partner. Haar naar de mond praten, helpt je niet. Integendeel. Zij ontmoette een pak mensen in haar leven. Met andere woorden: ze heeft een pak mensenkennis en kijkt zo door je heen. Geen trucjes. Geen blufpoker. Stop playing games.

Wil je iets vragen: doe dat dan en doe het met directe vragen. Geen omwegen please! Wil je bijvoorbeeld seks (en mannen, doe dat NIET op de eerste date please!), stel het voor. Zij geeft heus wel aan of ze er klaar voor is.

Een oudere vrouw zoekt eerst naar vriendschap (later komt seks)

Jonge vrouwen zoeken een partner die voor hen kan zorgen. Oudere vrouwen hebben die urgente wens niet (meer).  Zij kunnen hun boontjes al jaren zelf doppen. Daar hebben ze geen hulp meer bij nodig. Wat ze écht willen is een ‘maatje’ die zijn mannetje kan staan NAAST haar.

Gezelschap, vriendschap, … Natuurlijk wil een vrouw iemand naast haar die zijn eigen boontjes kan doppen, die een stukje kan overnemen. Zij zoekt een man die complementair kan zijn. SAMEN STERK! Dat betekent dat je tijd moet nemen om haar te leren kennen. Haar hobby’s, vrienden (m/v), waar houdt ze van, waar gruwelt ze van…

Ze heeft een eigen leven

Mannen verwachten te snel dat vrouwen alles laten vallen om samen met hem een nieuw leven op te starten. Dit kan met jonge vrouwen waarmee er kan afgesproken worden om haar carrière on hold te zetten om manlief te volgen in zijn jobsambities. Maar een Wifty heeft haar eigen loopbaan uitgebouwd, heeft haar eigen verleden. Ervan uitgaan om dat zomaar op te geven, is niet zo pienter. Nogmaals, ze zoekt een ‘maatje’ die stevig op zijn poten staat en niet op de eerste plaats een kostwinner.

DUS:

tot zover deze kleine gebruiksaanwijzing als je wil uitgaan met een Wifty. Zij zal je de date van je leven bezorgen, als het klikt. Daar zijn we heel zeker van.

En dan hebben we het nog niet over de primaire afknappers zoals:

– onverzorgd uiterlijk
– gierig
– oeverloos blijven leuteren over de ex
– kijken naar andere vrouwen tijdens je date-sessie
– …. (zelf nog in te vullen)