Wat vind je het leukste aan 50 worden? Wat het minst leuke? Wat is je geheim om gezond en gelukkig ouder te worden? Welke wijze raad heb je voor jongere vrouwen? En wat zijn je plannen na de C-crisis? Anja D’Haene reageerde op onze Wifty vraagjes.

ANJA:Ik ben afgelopen november 50 jaar geworden en beleef een wedergeboorte. Wat een bevrijding, ik voel me nu pas echt vrouw, een vrijgevochten vrouw. De vrijheid om authentiek te zijn, volledig intuitief te leven, alleen nog maar taken en zaken vervullen die me plezier en vreugde schenken. Van ego en rollen spelen, rollen die me uiteindelijk hebben voorbereid om de vrouw te worden wie ik nu in wezen ben, mijn authentieke zelf. Eindelijk bevrijd van de dwang te reageren op kritiek, bevrijd van me te moeten verdedigen, te verantwoorden. Eindelijk ontwikkelen van mijn aangeboren vaardigheden en eigenschappen. Gans mijn leven was met de verschillende uitdagingen en toch ook wel zware thema’s een voorbereiding om de vrouw te worden wie ik wilde zijn.

Ik zie niet zoveel minder leuke zaken aan 50 worden. Mijn innerlijke kracht en schoonheid is er enorm op vooruit gegaan in tegenstaande natuurlijk dat de lichamelijke beperkingen of uiterlijke schoonheid er wat minder aantrekkelijk gaat uitzien… Ik hoefde me in mijn jeugd niet zo druk te maken om mijn uiterlijk, ik had ook geen complexen, moeder natuur heeft me een lichaam gegeven waar ik tot op de dag van vandaag nog altijd dankbaar en trots op ben. Alles is in evenwicht en zoals het hoort maar als ijdele vrouw vind ik dit toch een wat minder leuke kant.  

Mijn geheim om gezond en gelukkig ouder te worden? Ik ben zelf ook bewust bezig met gezonde voeding, ik eet heel weinig vlees, breng veel tijd door in de natuur, ik heb een eigen moestuin waar ik mijn eigen groenten en kruiden kweek. Ik mediteer minstens een halfuur per dag, beperk mijn contact met negatieve mensen en ban negativiteit en angst uit mijn leven. Ik kies enkel voor liefde en positiviteit, vergeef anderen en mezelf en ben minstens dagelijks voor 5 zaken dankbaar en schrijf alles op in mijn dagboek. Ik laat los wat me niet meer dient en ik hou van mezelf.

Aan alle jonge vrouwen zou ik de raad geven om eerst je eigen kruik te vullen pas dan kan je er zijn voor je partner, je kinderen of je vrienden. Zorg voor jezelf, hou van jezelf, weet wat je waard bent en blijf altijd dicht bij jezelf. Verlies je niet in een ander, vertrouw altijd je buikgevoel en wees onafhankelijk. Geniet van de vrijheid en ga op reis…

Voor mezelf heeft deze coronacrisis niet veel verandert, ik zie crisis als een kans, zowel collectief en individueel zal alles anders zijn. Ik was juist bezig met het opstarten van een eigen praktijk als transformatiecoach, net zoals bij alle crisissen gaan mensen alles meer in vraag stellen, zoals is de manier van leven nog de manier waar ik achter sta? Deze crisis heeft een groot deel van de bevolking wakker geschud. En daar ga ik ook mee aan de slag in mijn praktijk, ik begeleid mijn klanten in hun transformatie proces, ik ben een vroedvrouw voor de wedergeboorte van mijn klanten. Aan de hand van gesprekken in combinatie met energetische behandelingen leid ik ze terug naar hun ware kern, om van daaruit op zoek te gaan naar hun ware levensmissie. Ik put uit mijn eigen ervaringen en de toch al bijna 30 jaar dat ik op het pad van zelfrealisatie en spiritualiteit verschillende stromingen heb bestudeert. Ik werkte ook in de reguliere gezondheidszorg, als pionier en nieuwetijdskind is het mijn missie om in deze tijden van verandering mensen bewust te maken en op zoek te gaan naar hun authentieke zelf. Ik kijk er enorm naar uit om terug mensen te ontmoeten zonder angst, zonder masker, ik wil terug mensen zien lachen, huilen, dansen en spelen. Ik sta te popelen om mijn steentje hier te kunnen bijdragen.”

Meer info of vragen voor Anja: De Heelkamer

Foto eigendom van Anja D’Haene – Gepubliceerd met haar toestemming.