Screenshot 2014-06-12 23.55.00Vandaag is het vrijdag de 13de én vannacht volle maan. Brrrr. Gek hoe je toch een héél klein beetje bijgelovig bent. En zelfs meer dan je denkt. Op het volgende lijstje van 7 x bijgeloof, haal ik 5/7. En van die M & M’s moet ik zeker eens proberen.

1. Klinken? Recht in de ogen kijken! Anders….   (en nooit armen kruisen).
En als je dat niet doet? Dan riskeer je 7 jaar slechte seks. Wie durft dat risico lopen? Juist. Van dat armen kruisen, ken ik niet.

2. Ogen dicht houden als je een kerkhof passeert.
Ken ik niet. En ook erg onpraktisch als je auto rijdt en het kerkhof lang is.

3. Geen babykamer volledig inrichten nog voor het kindje is geboren.
Babymeubeltjes kopen en ze pas laten leveren als het baby’tje is geboren én veilig en gezond thuis is.  Wist je dat dit een oude joodse gewoonte is?

4. Laat nooit een muntje liggen
Als ik een centje zie liggen, raap ik het altijd op.  ‘Begin van je fortuin’ of  ‘Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd.’
Of:
-Gooi altijd een beetje kleingeld op de achterbank van een nieuwe wagen.
-Stop altijd een muntje in een portemonnee die je cadeau geeft. Zo heeft die persoon altijd geld.

5. Nooit in huis een paraplu openen
Wie wil iemand zijn oog uitsteken door zoiets gevaarlijk te doen? Velen zeggen dat het ongeluk brengt. Dit bijgeloof zou verwijzen naar  het christelijk geloof in de H-Drievuldigheid. Zodra een ladder tegen een gevel leunt en een  driehoek vormt, mag je dat niet breken.

 6. Géén nieuwe schoenen op een tafel.
Zet nieuwe schoenen op tafel en je riskeert bad luck, zoals je ook nooit een hoed op een bed legt. De origine van dit bijgeloof is niet duidelijk maar misschien  heeft het gewoon te maken met het feit dat schoenen onhygiënisch zijn en zeker niet thuis horen op een plek waar je eet.  In bepaalde culturen gooien mensen een schoen achter iemand die het huis verlaat en hem/haar zo goed geluk wenst. „

7. Eet groene M&M’s voor good luck
Hahaha, deze kende ik nog niet. Maar als M & M’s diehard wil ik het zeer graag geloven! M & M’s, made by Mars, bestaat sinds 1941. Vanaf die tijd circuleert veel bijgeloof omtrent de kleurtjes. Soms hoor je dat de groene voor good luck zijn. Anderen zeggen dat het de oranje zijn. Er zijn er die menen dat de groene een afrodisiacum zijn. Lekkerrrr.

Vrijdag 13 juni organiseert Wifty een TEDxFlanders Salon: Friday 13th : Superstition & Fear.