Ondertussen in onze mailbox, een bericht van ANN:
“Hallo Wifty, ik volg jullie nu al een tijdje en vind jullie super tof. Zo opbeurend. Ben zelf een 54 jarige biologe en ik ben gepassioneerd bezig met biodiversiteit. Ik ben er absoluut van overtuigd dat dieren en planten een emotionele bewustzijn hebben dat het onze evenaart. Heel onze opvoeding en scholing is gericht op onze enge mensenwereld. Daarnaast geloof ik ook in de weldeugden van polyamorie en het ouder worden. Het is te zeggen, vooral de ballast van de normalisering afwerpen en gaan voor wie je zelf bent. Vooral ook ‘back to biology’ zonder al onze menselijke imaginaire ordes die ons vooruit helpen maar ons ook ongelooflijk kunnen vastzetten…
Mijn moto’s zijn ‘hoe ouder hoe zotter’ en ‘a dirty mind is a joy forever’. Ik kuis niet graag, koester de spinnen in m’n huis die allemaal Jerommeke heten en ik heb een vuil hoekske in mijn hofke. ?
Vanuit m’n Gents jungle tuintje, vraag ik aandacht voor het verbindende verhaal van ‘Onze natuur’, een initiatief van oa de VRT, ‘Natuur en bos’ van de Vlaamse overheid en Hotel Hungaria. Een charme offensief om onze wilde Belgische natuur in de kijker te zetten. Zo nodig want helaas gaat biodiversiteit wereldwijd pijlsnel bergaf.
Sinds Covid-19 steeg ook de aandacht rond het belang van natuur dichtbij voor ons fysiek, mentaal en zelfs emotioneel welzijn. Zelf ben ik als biologe al 30 jaar actief rond biodiversiteit. In mijn huidige job help ik natuurbeheerplannen opmaken en subsidieprojecten opzetten voor natuurherstel bij ‘Natuur en Bos’.
Ik hoop vooral dat het bewustzijn rond het belang van biodiversiteit hoger op de agenda komt en er gewerkt wordt aan grootschalig natuurherstel. Graag jullie interesse en steun!”
? Het initiatief ‘Onze Natuur’ kan je volgen op Facebook: Onze Natuur en via de website: www.onzenatuur.be